היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

גלידוניות ברולה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

גלידוניות ברולה קטנות וממכרות זה לא סוד שאני אוהבת את הקרם ברולה שלי חצי קפוא, זה היה מתבקש להכין גלידוניות קטנות של קרם ברולה, שני ביסים של עונג טהור, אני מכינה מראש, שומרת במקפיא (כולל שריפת הסוכר) ומוציאה לפי החשק… נשנוש מתוק' קריר ונמס בפה' פשוט מעדן בכלום הכנה.

יש סרטון בסוף המתכון תהנו ❤️

גלידוניות ברולה

חומרים ל- 20 יחידות קטנות :
מבער גז למטבח (חובה)
תבנית שקעים מסיליקון 20יחי' (חובה על מנת לחלץ לאחר ההקפאה) 
2 שמנת מתוקה 38% (500 מ"ל סה"כ) 
4 כפות סוכר לבן
1/3 מקל וניל
5 חלמונים

לציפוי
3/4 כוס סוכר לבן

אופן הכנה:
לחמם בסיר קטן שמנת מתוקה וחצי מקל וניל חצוי לאורך על מנת שהגרגרים יחשפו.. עד לסף רתיחה ,

בקערה עמוקה מערבבים היטב עם מטרפה 5 חלמונים ו-4 כפות סוכר עד שהסוכר נמס,

כשהשמנת חמה מוסיפים בהדרגה לחלמונים (מעט בכל פעם ), תוך כדי ערבוב מהיר עם מטרפה,
תהליך זה נקרא השוואת טמפרטורות, מוסיפים את יתרת השמנת לקערה תוך כדי ערבוב, מעבירים את הבלילה דרך מסננת (על מנת להוציא את מקל הווניל )לכלי מזיגה (יותר קל למזוג את הברולה לתבניות)

שמים את תבנית הסיליקון בתוך תבנית התנור,

מוזגים את הבלילה הנוזלית לתבניות הסיליקון מלאים כמעט עד הסוף, לנקות את הבלילה שפספסנו בין התבניות.

מחממים את התנור לחום 125 מעלות טורבו,

ממלאים את תבנית התנור במים רותחים בזהירות (שלא יכנסו מים לתבניות ) כך יצרנו בן מארי (אמבט מים). 

מכניסים למרכז התנור ואופים כ-35 דקות עד שיש קרום והקרם יציב,
מוצאים את התבנית מהתנור ומניחים לה להתקרר בתוך המים , לאחר הקירור מעבירים את תבנית הברולה למקפיא  ללילה או יותר .

לחלץ את קרם הבורלה הקפוא מתבניות הסיליקון, לסדר את גלידוניות הבורלה בצלחת הגשה, לפזר כפית שטוחה של סוכר על כל גלידונית לשרוף עם מבער גז למטבח (בזהירות ובמהירות ) את שכבת הסוכר להגיש ולהתענג.  

אפשר להוציא את הגלידוניות למגש הגשה לשרוף את הסוכר ולהחזיר למקפיא, כשמתחשק נשנוש מתוק שולפים ונהנים.

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

4 תגובות

  1. נראה ונשמע מגניב. האם הקפאה של הסוכר המקורמל תשמור עליו קריספי? שואלת, כי בד"כ בקרם ברולה עושים את הקרמול של הסוכר ברגע האחרון ולמעשה שמירה במקרר גורמת לו להיות פחות קריספי.

    1. תודההה
      הסוכר נשאר קריספי כי אני מקפיאה את הברולה
      במקרר זה לא ישאר קריספי
      ❤️

    1. היי,
      תבנית סיליקון של נעמן מחולקת למלבנים אפשר לראות אותה בסרטון ❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן