היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

אורז עם חומוס

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אורז עם חומוס, תבשיל של אורז רך וטעים עם חומוס, גזר ושמיר, מבחינתי זו ארוחה מלאה בסיר אחד, אפשר להוסיף גם עוף אבל באמת שאין צורך, פתרון נהדר לארוחה צמחונית או כתוספת שווה במיוחד, השמיר נותן טעם מיוחד לתבשיל, אפשר לוותר אם לא אוהבים אבל תנסו באמת שלא תתאכזבו, מנה צמחונית ואפילו טבעונית, שהכינה הבת המוכשרת שלי אני מוסיפה בהגשה חופן צימוקים בהירים הם מוסיפים מתקתקות עדינה לאורז לא חובה אבל ממש טעים וכן אפשר גם פיצוחים, מיקס של אגוזים קלויים אבל אז גם הקלוריות בהתאם…..


מוזמנים לעקוב אחרי באינסטגרם שלי טעים שם.

מוזמנים לעקוב אחרי בטיק טוק מדליק שם .

מוזמנים לעקוב אחרי בפייסבוק שלי מחכה לכם שם.

הכנסו לערוץ היוטיוב שלי יש המון סרטונים שווים.

אורז עם חומוס

חומרים: כוס 200 מ"ל
2 כוסות אורז יסמין (לשטוף הייטב ולסנן)
חצי חבילה שמיר טרי
2 גזרים מקולפים וחתוכים לגפרורים( ז'ולינים)
1 בצל גדול מאוד מקולף וקצוץ לקוביות
1 קופסת שימורים גרגרי חומוס (מבושלים)
5 כפות שמן
4 כוסות מים רותחים (800 מ"ל )
1 כפית גדושה כורכום
1.1/2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כוס צימוקים בהירים קטנים להגשה (לא חובה)


אופן הכנה:

בסיר סוטאז' קוטר 28, על אש גבוהה נשים 5 כפות שמן, נטגן 1 בצל גדול מאוד חתוך לקוביות בינוניות עד להזהבה, נוסיף גזר חתוך לגפרורים, 1 קופסת חומוס, נערבב מעט, נוסיף 1 כפית גדושה מאוד כורכום, 1.1/2 כפיות מלח, 1/2 כפית פלפל שחור, נערבב מעט ונוסיף אורז שטוף ומסונן, נערבב מעט,

נוסיף 4 כוסות מים רותחים (800 מ"ל) נוסיף חצי חבילת שמיר שטופה וקצוצה דק,
נערבב מעט, נכסה את הסיר במכסה נביא לרתיחה וננמיך את האש,
אני אוהבת לשים מגבת מטבח מקופלת על המכסה למנוע מהאדים לצאת (שימו לב שהמגבת לא נוגעת באש !)

לבשל 20 דקות, לאחר 20 דקות לערבב עם מזלג בעדינות, לכסות את הסיר שוב ולכבות את האש,

לתת לסיר עוד 10 דקות מנוחה (עם מכסה סגור ) לפני ההגשה לפזר 1/2 כוס צימוקים מהירים לערבב מעט להגיש חם חם בתאבון…

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן