היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

פיתה עם בשר עראייס

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print





עראייס פיתה עם בשר טחון טרי, בתוספת, בצל, צנוברים, ירק ותבלינים ארוחה עסיסית וטעימה, מנה שחייבים לאכול אותה חמה ועל המקום, מהמחבת לצלחת, היא קריספית מבחוץ , הבשר נשאר עסיסי מבפנים , בתוספת טחינה, חריף וסלטים, אתם מסודרים בתאבון …. 


עראייס פיתות עם בשר :

חומרים ל 8 עראייס ( חצויים) :
מחבת פסים ( רצוי עם טפלון )
4 פיתות מוכנות טריות (שמנמות ) 
1/2 ק"ג בשר בקר טחון (קצת שומני, צוואר, צלעות, אופציה מעט שומן כבש מי שאוהב)
1 בצל קטן מגורד גס
1 בצל קטן קצוץ דק
1/2 כוס צנוברים ( אופצייה טעימה ) 
1/4 חבילה פטרוזיליה שטופה וקצוצה (עם הגבעולים)
1/2 כפית מלח שטוחה 
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית בהרט
קורט  קינמון
1 כף גדושה פירורי לחם 
2 כפות שמן

6 כפות שמן לצלייה (של כל החצאים)

להגשה :
טחינה  (1 כוס טחינה, 1/2 כוס מים, חצי לימון, שן שום מגורדת דק,  1/4 כפית מלח, לערבב היטב להוסיף מים לסמיכות הרצויה במידה וחסר)

אופן הכנה:
בקערה שמים בשר, בצל מגורד (והנוזלים שלו), בצל קצוץ דק,  פטרוזיליה קצוצה ותבלינים: 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, 1/4  כפית בהרט,קורט קינמון,  שמן ופירורי לחם, לערבב היטב וליצור 8 קציצות .

לחתוך את הפיתות לחצאים או  לרבעים למלא כל חצי/רבע פיתה בקציצת בשר , 

לחמם היטב על הגז מחבת פסים טפלון , להוסיף 6 כפות שמן , נתחיל לצלות/לטגן את חצאי הפיתות קודם כל מהצד הפתוח, נעמיד את הפיתה על הקציצה ונטגן עד להשחמה טובה , ננמיך את האש (לבינונית נמוכה)
ונטגן את הפיתה משני הצדדים עד שהפיתה קריספית , (להצמיד את הפיתה למחבת עם תרוד) להיות סבלנים על מנת שהקציצה תתבשל , להגיש מיד ולהתענג .


***במידה ורוצים בשר יותר צלוי מחלקים את הפיתות לרבעים במקום לחציים , וצולים מכל צידי הפיתות והבשר

רבעים של עראייס 
עראייס לפני הצלייה 

נטגן  את הבשר מהחלק הפתוח של הפיתה עד לקבלת צבע שחום

ננמיך את האש לבינונית ונצלה עד להשחמה משני הצדדים

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן