היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

פאי תפוחים ושטרוייזל ברוטב פירות יער וגלידת וניל

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print



ראש השנה בפתח ואני אוהבת עוגות עם תפוחים, הכנתי פאי משגע! שכבות של בצק פריך עדין בטעמו , מלית תפוחים טעימה של חברת פוליבה  (מקצרת לי את זמן ההכנה ) ,מעל הכל  פירורי שטרוייזל פריכים בתוספת שקדים , עונג אמיתי, אני מגישה עם רוטב פירות יער וגלידת וניל, פשוט מעדן! הכי חשוב הפאי קל להכנה ואפשר להכין את הבצק מראש וביום ההגשה לאפות .


זו לא הפעם הראשונה שאני משתמשת במחיות של פוליבה הכנתי גם את עוגת האוכמניות שלי המתכון כאן הן איכותיות וטעימות וחוסכות לי עבודה….. ממליצה בחום אני מאחלת לכולנו שנה טובה ומתוקה .

תבנית מלבנית 30/20 או תבנית 26 מתפרקת

חומרים לבסיס  :
 150 גרם חמאה
1.3/4 כוס קמח (כוס חד פעמית שתייה קרה)
1 חלמון 
1/2 כוס אבקת סוכר
1 סוכר וניל
1 כף מים


מלית:

2 קופסאות מלית תפוחים וקינמון של פוליבה (טעימה ביותר )

חומרים לשטרוייזל (הפירורים מלמעלה):
50 גרם חמאה (להוציא 10 דקות לפני השימוש)
3/4 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה 
1 חלמון 
1 שקית סוכר וניל
1 כף סוכר 
3/4 כוס שקדים פרוסים  (לקישוט בסוף בלבד)

רוטב פירות יער:

חבילת פירות יער קפואה 250 גרם
3 כפות סוכר
2 כפות מיץ לימון
3/4 כוס מים
1.1/2 כפיות קורנפלור+2 כפות מים

אופציה להגשה : גלידת וניל

אופן הכנת השטרוייזל  :
לערבב  את כל החומרים (חוץ מהשקדים ) בעזרת מזלג עד שהתערובת פירורית ללוש מעט בידיים עד  שהתערובת מתגבשת בלבד לכסות בניילון ולהניח במקפיא. 


אופן הכנת הבסיס :

בקערה לערבב  את כל חומרי הבסיס בעזרת מזלג עד שהתערובת פירורית ,
לשים נייר אפייה על גבי התבנית, לסדר את הבצק בצורה שווה על נייר האפייה ,
לחורר חורים  (עם מזלג) בתחתית הבצק,
להכניס למקפיא ל-30 דקות (אפשר גם ליום מכוסה בניילון ) 
לאחר שהבצק קפא במקפיא, 
לחמם תנור לחום 180 ,  להכניס את התחתית הקפואה לתנור ולאפות 20 דקות , 
להוציא מהתנור ולתת לבצק לנוח 10 דקות ,

לפזר את מלית התפוחים על גבי הבצק בצורה שווה , לגרד את השטרוייזל (הקפוא) במגרדת (חורים קטנים) על גבי המלית באופן שווה, לפזר את השקדים על הפירורים ולהכניס לאפייה של עוד 20 דקות עד להזהבה/השחמה  של השטרויזל .


לקרר היטב לפני החיתוך .


אופן הכנת הרוטב :
לבשל בסיר קטן את פירות היער, הסוכר, המים והלימון כ-8 דקות

לערבב בקערית 1.1/2 כפיות קורנפלור + 2 כף מים קרים לנוזל חלק , להוסיף את הקורנפלור לתערובת הפירות תוך כדי בחישה לבשל כ-2 דקות ולהסיר מהאש.


הגשה : לסדר על צלחת פרוסת פאי , רוטב פירות יער וכדור גלידה .









שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן