ראש השנה בפתח ואני אוהבת עוגות עם תפוחים, הכנתי פאי משגע! שכבות של בצק פריך עדין בטעמו , מלית תפוחים טעימה של חברת פוליבה (מקצרת לי את זמן ההכנה ) ,מעל הכל פירורי שטרוייזל פריכים בתוספת שקדים , עונג אמיתי, אני מגישה עם רוטב פירות יער וגלידת וניל, פשוט מעדן! הכי חשוב הפאי קל להכנה ואפשר להכין את הבצק מראש וביום ההגשה לאפות .
זו לא הפעם הראשונה שאני משתמשת במחיות של פוליבה הכנתי גם את עוגת האוכמניות שלי המתכון כאן הן איכותיות וטעימות וחוסכות לי עבודה….. ממליצה בחום אני מאחלת לכולנו שנה טובה ומתוקה .
תבנית מלבנית 30/20 או תבנית 26 מתפרקת
חומרים לבסיס :
150 גרם חמאה
1.3/4 כוס קמח (כוס חד פעמית שתייה קרה)
1 חלמון
1/2 כוס אבקת סוכר
1 סוכר וניל
1 כף מים
מלית:
2 קופסאות מלית תפוחים וקינמון של פוליבה (טעימה ביותר )
חומרים לשטרוייזל (הפירורים מלמעלה):
50 גרם חמאה (להוציא 10 דקות לפני השימוש)
3/4 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 חלמון
1 שקית סוכר וניל
1 כף סוכר
3/4 כוס שקדים פרוסים (לקישוט בסוף בלבד)
רוטב פירות יער:
חבילת פירות יער קפואה 250 גרם
3 כפות סוכר
2 כפות מיץ לימון
3/4 כוס מים
1.1/2 כפיות קורנפלור+2 כפות מים
אופציה להגשה : גלידת וניל
אופן הכנת השטרוייזל :
לערבב את כל החומרים (חוץ מהשקדים ) בעזרת מזלג עד שהתערובת פירורית ללוש מעט בידיים עד שהתערובת מתגבשת בלבד לכסות בניילון ולהניח במקפיא.
אופן הכנת הבסיס :
בקערה לערבב את כל חומרי הבסיס בעזרת מזלג עד שהתערובת פירורית ,
לשים נייר אפייה על גבי התבנית, לסדר את הבצק בצורה שווה על נייר האפייה ,
לחורר חורים (עם מזלג) בתחתית הבצק,
להכניס למקפיא ל-30 דקות (אפשר גם ליום מכוסה בניילון ) ,
לאחר שהבצק קפא במקפיא,
לחמם תנור לחום 180 , להכניס את התחתית הקפואה לתנור ולאפות 20 דקות ,
להוציא מהתנור ולתת לבצק לנוח 10 דקות ,
לפזר את מלית התפוחים על גבי הבצק בצורה שווה , לגרד את השטרוייזל (הקפוא) במגרדת (חורים קטנים) על גבי המלית באופן שווה, לפזר את השקדים על הפירורים ולהכניס לאפייה של עוד 20 דקות עד להזהבה/השחמה של השטרויזל .
לקרר היטב לפני החיתוך .
לשים נייר אפייה על גבי התבנית, לסדר את הבצק בצורה שווה על נייר האפייה ,
לחורר חורים (עם מזלג) בתחתית הבצק,
להכניס למקפיא ל-30 דקות (אפשר גם ליום מכוסה בניילון ) ,
לאחר שהבצק קפא במקפיא,
לחמם תנור לחום 180 , להכניס את התחתית הקפואה לתנור ולאפות 20 דקות ,
להוציא מהתנור ולתת לבצק לנוח 10 דקות ,
לפזר את מלית התפוחים על גבי הבצק בצורה שווה , לגרד את השטרוייזל (הקפוא) במגרדת (חורים קטנים) על גבי המלית באופן שווה, לפזר את השקדים על הפירורים ולהכניס לאפייה של עוד 20 דקות עד להזהבה/השחמה של השטרויזל .
לקרר היטב לפני החיתוך .
אופן הכנת הרוטב :
לבשל בסיר קטן את פירות היער, הסוכר, המים והלימון כ-8 דקות
לערבב בקערית 1.1/2 כפיות קורנפלור + 2 כף מים קרים לנוזל חלק , להוסיף את הקורנפלור לתערובת הפירות תוך כדי בחישה לבשל כ-2 דקות ולהסיר מהאש.
הגשה : לסדר על צלחת פרוסת פאי , רוטב פירות יער וכדור גלידה .

















2 תגובות
מהעוגות האהובות עליי.מרגישה את הפריכות והחמצמצות של הפירות. נהדרת!!!
תודה אהובה שלי נשיקות