עוף שלם בתנור עסיסי וטעים עם תפוחי אדמה שלמים נימוחים, כמה שעות טובות בתנור ומקבלים עונג צרוף העוף רך תפוחי האדמה מקבלים צבע וטעם משגעים להגיש את סיר הצלייה מהתנור לשולחן.
חומרים:
1 עוף שלם
2 ק"ג תפוחי אדמה קטנים
כוס וחצי יין מתוק
1/2 כוס מים
6 יחי' פלפל אנגלי
2 יחידות עלי דפנה
5 כפות רוטב צ'ילי מתוק
3 כפות רוטב צ'ילי חריף
1 ראש שום
1.1/2 כפות פפריקה מתוקה
1 שן שום כתושה
1/4 כוס שמן
1 כפית פלפל גרוס
2 כפיות מלח גרוס
1 כף סילאן/דבש
אופן ההכנה :
בסיר צלייה שמים את העוף , מפזרים עליו את הצ'ילי מתוק והחריף, פלפל גרוס, 1/4 כפית מלח גרוס, סילאן , שמן, פפריקה מתוקה ושן שום כתושה, למרוח היטב על כל העוף,
לקלף את תפוחי האדמה הקטנים לשים בסיר מסביב לעוף , להוסיף יין מתוק, פלפל אנגלי עלי דפנה, ראש שום 1 כפית מלח גס, להשרות במקרר כשלוש שעות,
להכניס לתנור בחום 150 מעלות ל 5-6 שעות מדי פעם לפזר רוטב על העוף ותפוחי האדמה.


















21 תגובות
האם לכות את העוף בנייר כסף בזמן האפיה?
אני מכינה בסיר רוסטר והוא מכוסה, אם מכינים בתבנית אז כן צריך לכסות רצוי עם נייר אפייה ומעל נייר כסף
אז את. משחימה את העוף באיזשהו שלב? כי הוא לא יראה כך אחרי נייר כסף בלבד.
אז את. משחימה את העוף באיזשהו שלב? כי הוא לא יראה כך אחרי נייר כסף בלבד.
לאחר כמה שעות הוא בהחלט יראה ככה מבטיחה 🙂
את ממלא את העוף במשהו?
היי
העוף לא ממולא בכלום
היי, אפשר להכין עם עוף מחולק או כרעיים?
היי בטח שאפשר עדיף שוק וירך 😍😍😍
מה זה סיר צלייה?
פיירקס זה גם טוב?
האם ניתן להכין מראש ולחמם למחרת על פלטה?
מה הכוונה ליין מתוק? תירוש?
לא תירוש , יין לקידוש אלכוהולי מתוק
לא ניסיתי …. אבל עוף הכי טעים ביום ההכנה
סיר צלייה נקרא רוסטר, פיירקס גדול עם מכסה שמותאם! לחום התנור בהחלט יעשה את העבודה 🙂
היי האם אפשר להשרות את העוף ואת תפוא כל הלילה מראש?
היי כן לא צריכה להיות בעייה כמובן במקרר ..
תודה
הכפלתי כמויות. יצא מעולה! 2 עופות עם המון תפוחי אדמה. הכל יצא שחום ויפה ובעיקר טעים מ אד!!!
תודה!!
אפשר להכין את זה בסיר בישול איטי?