היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגת דבש אוורירית

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

את המתכון לעוגת הדבש האוורירית הריחנית והטעימה שלפניכם קיבלתי מסימה כהן אמא של ליאת לוי אשתו של בן דוד שלי  המתכון עובר במשפחתם מדור לדור , אני הכנתי חצי מכמות המתכון המקורי ופיזרתי קצת שקדים פרוסים, העוגה קלה מאוד להכנה ופרווה.
הכמות ל- 2 תבניות ארוכות( אינגליש קייק )
 חומרים :
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס מים (מהברז)
3/4 כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן
1.1/2 כפיות גדושות נס קפה
1/2 כוס שמן
1/2 כוס דבש
1.3/4 כוסות קמח
1/2 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
חופן שקדים פרוסים 
אופן הכנה,
בקערה לשים את הקמח עם אבקת האפייה ואבקת סודה לשתיה לערבב ולהניח בצד,
לחצי כוס המים להוסיף את הציפורן, הקינמון והנס קפה לערבב ולהניח בצד,
 במיקסר מקציפים ביצים שלמות, לאחר שהקצף עולה קצת מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף לבן ,
להוריד את מהירות המיקסר ולהוסיף את המים והתבלינים בהדרגה, לאחר מכן מוסיפים את 1/2 כוס השמן ,שוב בהדרגה , לאותה כוס מוזגים חצי כוס דבש (כך הדבש נשפך בקלות) ומערבבים עדיין במהירות נמוכה , מוסיפים את הקמח שוב בהדרגה ברגע שהקמח נבלע בתערובת להפסיק את פעולת המיקסר (לא לערבב הרבה כך העוגה נשארת אורירית )
לחמם תנור 180 מעלות לשמן את תבניות האפיה במעט שמן (אפשר לרפד בנייר אפיה ולשמן לא חובה ) לשפוך את התערובת בצורה שווה לשני התבניות להכניס לתנור , לאחר 5 דקות לפתוח את התנור ולפזר את השקדים הפרוסים (כך הם לא ישקעו לתוך העוגה ) לאפות כ-20 דקות או עד שהעוגה משחימה וקיסם שננעץ יוצא נקי , להוציא ולקרר ולהתענג
  
שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן