היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגת דבש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

 עוגת דבש מהירה וקלה להכנה,  בלי הפרדת ביצים ובלי הקצפות מיותרות , מתקבלת תוצאה אוורירית ורכה שרק משתבחת בכל יום שעובר, מצרפת לכם את המתכון לעוגת הדבש, מתכון שקיבלתי מאמא של ליאת לוי בת משפחתי עשיתי בו מעט שינויים. 

אני מאחלת לכולנו שנה טובה ומתוקה מאושרת ובריאה מלאה במתכונים טובים,  באהבה ושמחה, כל שנבקש לו יהי חג שמח

הכמות ל- 2 תבניות ארוכות ( אינגליש קייק )

חומרים :
3 ביצים L
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס מים (מהברז)
3/4 כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן
1.1/2 כפיות גדושות נס קפה
1/2 כוס שמן
1/2 כוס דבש
1.3/4 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כוס אגוזים שבורים היטב או שקדים פרוסים (אפשר חצי חצי )

אופן הכנה,
בקערה לשים את הקמח עם אבקת האפייה ואבקת סודה לשתייה לערבב ולהניח בצד,

לחצי כוס המים להוסיף את הציפורן, הקינמון והנס קפה לערבב ולהניח בצד,

בקערה מקציפים ביצים שלמות, לאחר שהקצף עולה קצת מוסיפים בהדרגה סוכר עד לקבלת קצף לבן ,
להוריד את מהירות המיקסר ולהוסיף את המים והתבלינים בהדרגה, לאחר מכן להוסיף בהדרגה  1/2 כוס שמן, לאותה כוס מוזגים חצי כוס דבש (כך הדבש נשפך בקלות) ומערבבים עדיין במהירות נמוכה ,
מוסיפים את הקמח שוב בהדרגה ברגע שהקמח נבלע בתערובת להפסיק את פעולת הערבול כך העוגה נשארת אוורירית.

לחמם תנור 180 מעלות לשמן את תבניות האפייה במעט שמן (אפשר לרפד בנייר אפיה ולשמן לא חובה ) לשפוך את התערובת בצורה שווה לשני התבניות להכניס לתנור , לאחר 5 דקות לפתוח את התנור ולפזר בנדיבות אגוזים שבורים (כך הם לא ישקעו לתוך העוגה ) לאפות כ-20 דקות לאחר 20 דקות לכסות את עוגות הדבש בנייר אפייה (רק להניח עליהם) כך העוגות יאפו בצורה שווה גם באמצע, 

עד שהעוגה משחימה וקיסם שננעץ יוצא נקי (לא לאפות יותר מידי על מנת שלא תתייבש ), להוציא לקרר ולהתענג שנה טובה ומתוקה …






שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

5 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן