שקיות פילו במילוי בשר ואפונה טעימות ומיוחדות שאופים סמוך להגשה על מנת שישארו קריספיות,
כמובן שאפשר להכין הכל מראש ולאפות ברגע האחרון, הגשתי עם טחינה אפשר להגיש עם רוטב פטריות חם,
למטה יש גם אופציה צמחונית מאוד טעימה …..
חומרים:כ-12 יחידות
1 חבילה בצק פילו
1/2 כוס שמן
חומרים למילוי:
1/2 ק"ג בשר טחון
2 בצלים גדולים קצוצים גס ( להשאיר חצי כוס בצל קצוץ בצד)
1.1/2 כוסות אפונה קפואה
1 תפוח אדמה בינוני מבושל וחתוך לקוביות קטנות
1 שן שום קצוצה
1/2 כפית קימל טחון
1/2 כפית כמון
1/4 כפית קינמון
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל שחור
קורט שבבי צ'ילי (אופציה פיקנטית)
חופן פטרוזיליה קצוץ דק
חופן כוסברה קצוץ דק
1/2 כפית מלח
חופן צנוברים( לא חובה)
אופן הכנה:
בסיר שמים 1/4 כוס שמן ומטגנים את הבצלים עד להזהבה , מוסיפים את הבשר טחון (או את המלית הצמחונית מלמטה) ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו וכל הנוזלים מתאדים, מוסיפים אפונה, תפוח אדמה מבושל חתוך לקוביות , שום, תבלינים , קימל טחון, כמון, קינמון, פלפל שחור, כורכום, מלח, קורט שבבי צ'ילי לערבב היטב, להסיר מהאש, לטעום ולתקן תיבול , מוסיפים 1/2כוס בצל טרי (שהשארנו בצד) כוסברה ופטרוזיליה מערבבים ומניחים לקירור .
מניחים על משטח עבודה נייר אפייה מעליו עלה פילו, מברישים את העלה בשמן עליו מניחים עוד עלה וגם אותו מברישים בשמן, חותכים את העלים לארבע חלקים שווים, מניחים 2 כפות גדושות מהמלית במרכז הריבוע ואוספים לשקית (מבאים את כל הקצבות של הריבוע לאמצע ומהדקים לשקית ).
מניחים במגש מרופד בנייר אפייה ומברישים את המאפה במעט שמן , מכינים כך את כל המאפים ,
אופים כ-20 דקות בחום 180 מעלות או עד שהמאפה מזהיב/ משחים מוצאים מהתנור ומגישים ,
מילוי צמחוני : 3 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים וחתוכים לקוביות , 1 גזר מבושל חתוך לקוביות,
מחליפים את הבשר במלית הצמחונית וממשיכים באותו אופן הכנה .