היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

רולדות תמרים ואגוזים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print
רולדות של תמרים, אגוזים וקינמון נימוחות, פריכות וקלות להכנה מתכון של אמא שלי מרגו (ציינתי כבר שאין על אמא שלי באפייה) זהירות לא מסתפקים באחד…..
 כ-65 יחידות :
חומרים:
1כוס שמן
200 גרם חמאה/ מרגרינה לפרווה
1 כוס מים

2 אבקת אפיה
כ-3/4 ק"ג קמח
2 קופסאות ממרח תמרים
150 גרם אגוזי מלך קצוצים
קינמון
אופציה ***אבקת סוכר לקישוט ****
אופן הכנה:

שמים בקערה:
שמן, מרגרינה, 1 כוס מים , אבקת אפיה, מערבבים ביחד לבלילה, מוסיפים בהדרגה את הקמח כמה שנכנס עד שמתקבל בצק רך ולא דביק.
מחלקים את הבצק ל-5 יחידות שוות , מקמחים משטח עבודה (אני עובדת על נייר אפיה פחות מלכלך )מרדדים למלבן 1 יחידה של הבצק (ראה תמונה) מורחים 1/4 מקופסת ממרח התמרים (בסך הכל אני משתמשת בקופסה וחצי) בשכבה אחידה, מפזרים מעט קינמון, ואגוזים , מגלגלים לרולדה (ראה תמונה) מסדרים בתבנית (משטחים את הרולדה בתבנית עם היד ראה תמונה) מסדרים את הרולדות צמודות אחת לשנייה , חותכים את הרולדות לפני האפייה למלבנים (ראה תמונה) ומפזרים סוכר רגיל לקישוט, אופים בחום 180 מעלות כ-30 דקות , לאחר 30 דקות עוברים על החיתוך שביצענו ואופים עוד 10 דקות, עד שהעוגיות זהובות, לאחר שהעוגיות מתקררות יש להוציא אותם מהתבנית ולשמור  בכלי אטום,
במידה ורוצים לפזר אבקת סוכר יש לוותר על פיזור הסוכר כקישוט ולפזר את האבקת הסוכר לאחר שהעוגיות התקררו .

מריחת ממרח תמריפ ופיזור קינמון ואגוזים
גילגול הרולדה
הנחת הרולדה בתבנית

לשטח את הרולדות ביד



חיתוך הרולדות לפני האפיה

פיזור סוכר על הרולדות לפני האפיה


לאחר האפיה
עם אבקת סוכר
שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

9 תגובות

  1. אלופההההה מתכון מנצח ונהנית להכין אותו כל פעם מחדש וכל מי שמבקש ממני מתכון לרולדה הזו מעבירה קישור שלך😘😘😘😘😘

  2. היי סיגל,
    כבר כמה חודשים אני מחפש אחר המתכון המדויק
    מבצק שכזה נמס בפה בשילוב עם הממרח תמרים.
    המתכון שלך אכן כזה וניסיתי והצלחתי.
    אז תודה רבה. הבלוג שלך מדהים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן