היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

קבב על מקל קינמון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

קבב על מקל קינמון טעים ועסיסי, כן אני יודעת מנה רטרו שחזרה אצלנו בגדול…אני אוהבת את השילוב של קינמון ובשר הוא נפלא בעיני, הגשתי על פיתות גורזיניות שמנמנות וטעימות , אפשר להגיש על פיתות עירקיות או פרנה מרוקאית , פיזרתי  טחינה, פטרוזיליה, צנוברים , קצת חריף עגבניות שרי עסיסיות, חגיגה לעיניים ולחך, מבטיחה לכם שתקצרו המון מחמאות, אני מכינה את הקבב מראש ומחממת במיקרוגל לפני ההגשה (לא לדאוג הוא נשאר רך ועסיסי טעמו לא נפגם). 

כמובן שאפשר לצלות על מנגל פחמים/גז, אפשר להכין ללא המקל קינמון וגם מתקבל קבב עסיסי וטעים…

חומרים לקבב (30 יחידות):
1 ק"ג בשר בקר טחון (קצת שומני)
1 בצל גדול מגורד גס
1 בצל קטן קצוץ דק
1/2 חבילה פטרוזיליה שטופה וקצוצה (עם הגבעולים)
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית ראס אל חנות/בהרט
1/2 כפית כמון
2 כפות גדושות פירורי לחם 
2 כפות שמן
30 יחי' מקלות קינמון (אני שוטפת אותם ומייבשת היטב)

להגשה :
2 פיתות גרוזיניות גדולות או פיתות עירקיות או פרנה מרוקאית גדולה .
טחינה  (1 כוס טחינה, 1/2 כוס מים, חצי לימון, שן שום מגורדת דק,  1/4 כפית מלח, לערבב היטב להוסיף מים לסמיכות הרצויה במידה וחסר)
פטרוזיליה 
1/2 כוס צנוברים
פלפל חריף/ כפית עריסה 
6 עגבניות שרי 

אופן הכנה:
בקערה שמים בשר, בצל מגורד (והנוזלים שלו), בצל קצוץ דק,  פטרוזיליה קצוצה ותבלינים: כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית ראס אל חנות/בהרט, שמן ופירורי לחם, לערבב היטב וליצור 30 כדורים,
 לקחת כדור בשר לשטח מעט על כף היד לשים באמצע את מקל הקינמון לסגור ולהדק היטב.

לחמם את המנגל החשמלי, להניח נייר אפייה בתחתית המגש, למלא במים, לשמן מעט את רשת המנגל במעט שמן, (או מנגל פחמים )
להניח את הקבב על הגריל ולצלות עד שהבשר מוכן הופכים וצולים בצד השני עד להשחמה .
(במידה ואין מנגל חשמלי ,לצלות מחבת פסים עם מעט שמן מכל הצדדים ).הגשה:
מחממים את הפיתות בתנור מחומם מראש ל- 200 מעלות 10 דקות ,
להבריש את הפיתות במעט שמן זית , להניח את הקבבים על הפיתה, לזלף טחינה מוכנה, לפזר כמה עגבניות שרי חצויות, פיטרוזליה , פלפל חריף חתוך וצנוברים להגיש חם.

אפשר לצלות בצל פרוס ולהוסיף בהגשה . 









שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

5 תגובות

  1. נראה יפה מיוחד וטעים. והפיתה הזו לפניי שניים היינו קונים כאלה, מזמן לא ראיתי אותן. אשמח לדעת היכן קנית תודה רבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן