ירקות צלויים וקבב על האש ארוחה שווה ביותר , הצורך לחפש ארוחה טעימה שכל בני הבית יהיו מרוצים דורש ממני לנסות דברים חדשים, כולם אצלי אוהבים "על האש" מזג האוויר החורפי לא מאפשר, גינה אין לי , הפתרון : התחדשתי לי במנגל גריל חשמלי, איכותי, קל לניקוי והכי חשוב לא מלכלך וללא עשן!!,
הירקות והקבב מקבלים טעם של "על האש" אמיתי וכולם מרוצים, אפשר לצלות כל ירק שאתם אוהבים.
חומרים לקבב:
750 גרם בשר בקר טחון
1 בצל גדול מגורד גס
1 בצל קטן קצוץ דק
1/2 חבילה פטרוזיליה שטופה וקצוצה (עם הגבעולים)
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית בהרט לקציצות
1/2 כפית כמון
1/4 כפית קינמון
2 כפות גדושות פירורי לחם
1 כף שמן
חומרים לירקות:
1 חציל פרוס
3 קישואים פרוסים
1 סלסלת פטריות
1 בצל גדול פרוס לעיגולים
2 פלפלים כתומים
למריחת הירקות:
1 שן שום כתושה
1/2 כוס שמן זית
2 ענפי טימין טרי
1/2 כפית מלח
לערבב הכל בקערה חוץ מהסויה .
2 כפות סויה לאחר הצלייה
קבב אופן הכנה :
בקערה שמים את הבשר, בצלים , פטרוזיליה, תבלינים, פירורי הלחם וכף השמן לערבב היטב (עם היד) וליצור קציצות קבב בינוניות ,
ממלאים את המנגל במים מהברז לפי הסימון , ומדליקים, כשהמנגל חם (כדקה) מניחים את הקבב על גבי הרשת וצולים עד לקבלת צבע שחום, הופכים בעזרת מלקחיים לצד השני וצולים עד להשחמה, מעבירים לסיר .
אופן הכנה ירקות צלויים :
מברישים את הירקות משני הצדדים בתערובת השמן שום טימין וצולים עד להשחמה משני הצדדים,
מניחים על צלחת , מוסיפים לתערובת שום טימין ושמן, את רוטב הסויה ומברישים קלות את הירקות הצלויים.
להגיש ולהתענג .
![]() |
| שימו לב אין עשן!! |


קצת על המנגל מבית FIX, המנגל בעל רשת צלייה גדולה במיוחד (27X35), מתפרק וקל לניקוי. המנגל החשמלי מכיל מנגנון בטיחות שהופך אותו מתאים גם לשימוש בתוך הבית.















