פרגית צלויה ברוטב אסיאתי
פרגית צלויה ברוטב אסיאתי, המנה האהובה על הבן שלי .
כשהפרגית חמה הוא מסוגל לאכול את כל הסיר, ביננו איך אפשר לא לאהוב פרגית ברוטב אסיאתי צלויה על מחבת פסים לוהטת היא נשארת עסיסית ומקבלת צבע משגע.
הפרגית מוגשת עם פלפלים , בצלצלי שאלוט ואטריות אורז, הכל מוקפץ ברוטב מתוק חריף, מנה טעימה צבעונית ומשגעת שמגישים מהמחבת לצלחת, רון מתענג על כל ביס ….
פרגית צלויה ברוטב אסיאתי :
חומרים ל4 מנות :
1/2 ק"ג סטייק פרגית
2 שיני שום כתושות/מגורדות דק
3 כפות סויה
3 כפות רוטב צ'לי מתוק
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל גרוס
1 כפית דבש
1 כפית שמן
1 כפית סוכר חום
קורט שבבי צ'לי (אפשר יותר תלוי מה מידת החריפות הרצויה )
לנודלס
3 יחידות גדולות גמבה אדומה (רחוצות ללא גרעינים חתוכות לקוביות בינוניות)
1 שקית בצלי שאלוט ( כ-12 יחידות בצלים מקולפים וחתוכים לרבעים)
1/4 כוס שמן
1 שקית אטריות אורז רחבות (400 גרם)
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
5 כפות סויה
1 כפית סוכר
3 שיני שום קצוצות
1/4 פלפל חריף אדום ( יותר או פחות נתון לשיקולכם)
1/4 כפית מלח
קישוט וטעם :
חופן כוסברה קצוצה
חופן שקדים/ בוטנים קלויים קצוצים
אופן הכנה :
בקערה לשים שום כתוש, 3 כפות סויה , 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק, כפית דבש, כפית גדושה סוכר חום , שום כתוש, פלפל גרוס, מלח ושבבי צ'ילי לערבב היטב, להוסיף את הפרגיות לערבב שוב עד שכל הפרגיות מצופות ברוטב , להניח בצד לחצי שעה לספיגת טעמים (אפשר גם יותר).
אופן הכנת הנודלס ( 10 דקות לפני הכנת המנה )
בקערת חסינת חום לשים אטריות אורז רחבות, למלא במים רותחים ולהניח בצד ל-10 דקות עד לריכוך.
נסנן היטב ממים .
לחמם היטב ווק או סיר טפלון, להוסיף לסיר הלוהט פלפלים חתוכים , בצלי שאלוט ,( כך הם מקבלים טעם צלוי ) לאחר 1 דקה להוסיף 1/4 כוס שמן ולטגן עוד דקה את הפלפלים והבצלים עד להשחמה (בחום גבוה ) נוסיף שום קצוץ, פלפל חריף , נודלס, חצי כוס רוטב צ'לי מתוק, 5 כפות סויה , 1/2 כפית סוכר, 1/4 כפית מלח, נערבב היטב נטעם ונתקן תיבול נכבה את האש.
נחמם היטב מחבת פסים , נשמן עם 1 כפית שמן , נצלה את הפרגיות על אש גבוהה בשני הצדדים עד להשחמה, נוסיף את רוטב המשרה למחבת, וננמיך מעט את האש , ניתן לרוטב להסמיך ולפרגיות להצלות ולהתבשל לאחר 3 דקות (לאחר שהפרגיות מוכנות ) לכבות את האש ,
הגשת המנה :
לשים חופן נודלס פלפלים ובצלי שאלוט מעל להניח סטייק פרגית צלוי, (אפשר לחתוך לפרוסות לפני ההגשה ) לפזר מעט כוסברה ושקדים קלויים, להגיש חם ולהנות מכל ביס .
תגובה אחת
בוללל הטעמים שאני אוהבת. מנה מושלמת