היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

פסטייה בשר ופרגיות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print


הכנתי פסטייה מלאה בכל טוב, פרגיות , בשר טחון, צימוקים, חמוציות, שקדים צנוברים, מנה עשירה חגיגית וטעימה, אפשר להוסיף למילוי משמשים קצוצים או כל פרי יבש אחר שאוהבים, אם בא לכם להכין פסטיות אישיות הכנסו לכאן הפסטייה המקורית מוגשת עם אבקת סוכר וקינמון, אצלי בבית הם פחות מתחברים לטעם אני מגישה עם שקדים פרוסים וחמוציות ,המאפה מקבל לוק חגיגי ויפה, נפלא לשולחן החג,אפשר להכין את הפסטייה כמה שעות מראש ולאפות סמוך להגשה הבצק קריספי, המילוי עשיר ומפנק פשוט מעדן, מבטיחה לכם שתקצרו המון מחמאות, אני מאחלת לכולנו שנה טובה, מתוקה ומלאה כל טוב אושר בריאות אהבה שמחה ומטעמים ….


חומרים ל- תבנית 26 

1 חבילה בצק פילו
2 יחי' סטייק פרגית 
400 גרם בשר טחון
2 בצלים גדולים
1/4 כוס שמן
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס צימוקים לבנים
1/2 כוס צנוברים
1/2 כוס מקלות שקדים 
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
1 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית פלפל שחור
1/2  חבילה כוסברה שטופה וקצוצה
3/4 כוס שמן

להגשה :
1/2 כוס שקדים פרוסים 
1/4 כוס חמוציות 
1 כפית שמן
אופן הכנה: במחבת לטגן את השקדים עם 1 כפית שמן עד להזהבה, להוסיף חמוציות ולקרר.

אופציה : קינמון ואבקת סוכר 



מילוי אופן הכנה(אפשר להכין את המילוי יום מראש ולשמור במקרר וכך לחסוך זמן .)

מבשלים סיר קטן 2 יחידות סטייק פרגית עם מים ומלח (אפשר להוסיף ירקות כמו גזר בצל כרפס ולהשתמש בנוזל שנוצר כציר) כ-20 דקות או עד שהפרגיות מתבשלות להוציא מהנוזלים ולקרר.

בסיר לטגן 2 בצלים קצוצים בינוני עם 1/4 כוס שמן עד להזהבה , להוסיף את הבשר טחון ולטגן עד שהבשר מחליף את צבעו ולא מפריש מים כ- 10 דקות, מוסיפים קינמון, פלפל שחור, אגוז מוסקט, מלח וסוכר מערבבים ומסירים מהאש ,

חותכים את הפרגיות לרצועות דקות, מוסיפים לבשר והבצל ,מוסיפים את הצימוקים, חמוציות, שקדים צנוברים מערבבים ומניחים בצד ל-10 דקות, מוסיפים כוסברה קצוצה ומערבבים המילוי מוכן .

מניחים על משטח עבודה נייר אפייה מעליו עלה פילו, מברישים את העלה בשמן ומניחים על התבנית העגולה ,ממשיכים עם עוד 7 עלי פילו , מברישים בשמן ושמים אחד על השני יצרנו תבנית מרופדת בעלי פילו ,
באמצע נניח את כל המילוי שהכנו, על המילוי נשים את יתרת עלי הפילו שנשארה, לאחר שהברשנו כל עלה בשמן,

נגלגל את הקצוות שיצאו מהתבנית לצורת חישוק שיעטוף את כל המאפה, ומברישים את העלים במעט שמן, 

עד השלב הזה אפשר להכין מראש לשמור סגור בניילון נצמד במקרר עד לאפייה


אופים כ-30 דקות בחום 180 מעלות (תנור שחומם מראש ) 
או עד שהמאפה מזהיב/ משחים מוצאים , מפזרים את השקדים והחמוציות ומגישים חם 

אופציה להגשה לפזר מעט אבקת סוכר וקינמון .


שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן