פילו במילוי קרם וניל
הכנתי סוג של ספוליאטלה (מאפה עלים איטלקי) אבל לעצלנים, עם דפי פילו פריכים אפויים, ממולאים בקרם וניל או שוקולד לבן, קצת אבקת סוכר ואתם מסודרים , תדמיינו את הביס שלכם… הדפים קריספים , הקרם מפנק, פשוט עונג צרוף. בשונה מהמאפה האיטלקי אני אופה את הפילו ללא קרם וממלא רק לאחר האפייה , לבחירתכם 2 סוגי קרם תבחרו איזה שאתם אוהבים, מכינים מראש את הקונוסים וממלאים ממש לפני ההגשה ככה הם נשארים קריספים ,
שומרים במקרר.
פילו במילוי קרם וניל
חומרים:
1 חבילה דפי פילו
1/2 כוס שמן + 20 גרם חמאה מומסת
קונוס מתכת 12 יחידות
קרם וניל
1 מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל )
1 כוס חלב
1 אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
או
מוס שוקולד לבן:
2 שמנת מתוקה 38% סה"כ 500 מ"ל
170 גרם שוקולד לבן
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
אופן הכנה :
נניח את חבילת דפי הפילו פתוחה , נשמן בעזרת מברשת את עלה הפילו הראשון , נגלגל את העלה לגליל צפוף, נשמן את דף הפילו השני נניח את הגליל שיצרנו בקצה דף הפילו ונגלגל שוב לגליל , נשמן ונגלגל את יתרת דפי הפילו עד לקבלת גליל שמנמן , נסגור היטב בנייר אפייה וניילון נצמד ונכניס למקרר לשעתיים ,
נחתוך את הגליל לחתיכות ברוחב 3 ס"מ , ניצור מכל חתיכה קונוס חלול, נדחף עם האצבעות את מרכז הגליל כלפי חוץ תוך כדי שמירה על מרווחים שווים בין הדפים.
מחמים תנור 180 מעלות , נרפד תבנית עם נייר אפייה נניח כל קונוס על גבי נייר האפייה , בתוך כל קונוס בצק נכניס,
קונוס מתכת ( על מנת שהפתח לא ייסגר בזמן האפייה והקונוס יישאר חלול ) נאפה כ-1/2 שעה עד להזהבה/השחמה של המאפה , נוציא ונניח לקירור .
הכנת קרם וניל:
נקציף שמנת מתוקה 250 מ"ל עם 1 כוס חלב ואינסטנט פודינג וניל, נמלא שקית זילוף בקרם,
לזלף את המוס לתוך הקונוסים רצוי לפני ההגשה לפזר מעט אבקת סוכר ולהתענג .
אופציה מוס שוקולד לבן:
מוס שוקולד לבן (צריך להיות במקפיא כ-1/2 שעה ):
בקלחת קטנה נשים את השוקולד הלבן ו-1 מיכל שמנת מתוקה נחמם על אש בינונית עד להמסת השוקולד
(לא!! להרתיח ) לערבב עד שהשוקולד נמס היטב להעביר לכלי ולהכניס למקפיא ל-1/2 שעה.
הכנת המוס:
במיקסר שמים את תערובת השמנת שוקולד לבן, מוסיפים 1 שמנת מתוקה שנשארה , מוסיפים 2 כפות אינסטנט פודינג וניל ומקציפים במהירות נמוכה מעלים בהדרגה את המהירות עד לקבלת מוס, להכניס למקרר ל-1/2 שעה , להעביר את הקרם לשקית זילוף, לזלף את המוס לתוך הקונוסים רצוי לפני ההגשה לפזר מעט אבקת סוכר ולהנות מכל ביס .



















7 תגובות
אמאלההההה
זה לא חוקי!!! חחח
נהדר!
חחחחחחח תודה רבה 🙂
חחחח תודה מותק 🙂 🙂
וואו נראה מהמם!!!
רק שאלה, בגלגול הראשון של הפילו (לגליל צפוף) זה על הקונוס מתכת? ואת זה להכניס למקפיא?
תודה רבה רבה ,
הקונוס מגיע בסוף התהליך תפקידו לשמש כתומך בזמן האפייה שהמאפה לא יסגר , רשמתי את כל השלבים ….
אלופה שאת! המתכון כל כך נגיש והתוצאה נהדרת <3