עוגת שקדים וקפה

החג הזה הכנתי עוגת שקדים קוקוס ושוקולד בציפוי קרם קפה, ללא גלוטן מתכון ישן אך מנצח של אמא מרגו היקרה שלי, עוגה אוורירית מיוחדת וטעימה, עוגה שמכינים לפחות יום לפני ההגשה כדי שכל הטעמים יספגו בעוגה, (אפשר להכין אפילו יומיים בראש טעמה רק משתבח)
אז מאחלת לכם פסח שמח מתוק וטעים, חג אביב מלא פריחה ושגשוג .  
עוגת שקדים וקפה :
חומרים: תבנית 24 (כוס נפח 200 מ"ל )
3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
לקישוט
מעט פולי קקאו
1/3 כוס שקדים פרוסים + 1 כפית סוכר (אופן הכנה למטה )
אופן הכנה :
להפריד את הביצים את החלבונים לקערת מיקסר את החלמונים לקערית קטנה .
להקציף את החלבונים במהירות גבוהה עד שנוצר לנו קצף לבן, להוסיף 1 כוס סוכר בהדרגה עד שמתקבלת תערובת מבריקה ויציבה,
מוסיפים לחלמונים 1 כפית תמצית וניל וכף ליקר, לערבב עם כף עד לבלילה אחידה,
להוסיף את תערובת החלמונים לחלבונים, לערבב ידנית בעדינות (בתנועות קיפול) עד לקבלת תערובת אחידה, להוסיף בהדרגה את תערובת השקדים ,שוקולד, קוקוס ואבקת האפייה, לקפל לתערובת הביצים ולערבב בעדינות עד לאחידות.
לשמן במעט שמן תבנית אפייה בקוטר 24 לפזר את התערובת בצורה אחידה לתבנית לאפות בחום 170 מעלות כ-35 דקות או עד שהמאפה מזהיב/משחים ושקיסם שננעץ יוצא נקי,
לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור להמתין כ-10 דקות, לערבב בכוס: מים מהברז וכפית נס קפה נמס,
להרטיב את העוגה בצורה אחידה , לתת לעוגה להתקרר.
ציפוי
להקציף 1 שמנת מתוקה 3 כפות אינסטנט פודינג  ו1/2 כוס חלב לקצפת אחידה , ולמרוח 2 כפות קצפת על העוגה להעביר את יצרת הקצפת לשקית זילוף עם צנטר חלק, לזלף על העוגה כל צורה שאוהבים.
לפני ההגשה לקשט עם פולי קקאו ושקדים מקורמלים (על מנת שישארו קריספים).
|  | 
| לקישוט הכנתי שקדים מקורמלים ב-5 דקות, קריספים ויפים שמפזרים ממש לפני ההגשה | 
אופן הכנה שקדים מקורמלים: 
במחבת טפלון לשים 1/3 כוס פרוסות שקדים עם 1 כפית סוכר גדושה, לערבב עם כף עץ עד שהשקדים מזהיבים ומתקרמלים מהסוכר (זהירות זה קורה מהר) להניח את השקדים על נייר אפייה עד לקירור מלא.
את החלב להחליף בחצי כוס קרם קוקוס.
את העוגה יש לשמור במקרר כ- 8 שעות לפחות לפני ההגשה .
 
								 
											 
        












