עוגת פירורים מוס שוקולד ופרלין אגוזי לוז


עוגת פירורים מוס שוקולד ופרלין אגוזי לוז,
עוגת גבינה פירורים זו העוגה הכי טעימה בעיני היא שוברת לי כל דיאטה, לא מסוגלת עומדת בפיתוי שלה,
למה אני מספרת לכם את זה? בהשראתה נולדה העוגה שלפנכם, למה לא לשלב מוס שוקולד מפנק לפירורי זהב חמאתיים?,
הוספתי עוד מימד של טעם עם פירורי פרלין אגוזי לוז והחיבור מושלם, תודו שזה גאוני ….. העוגה במיטבה לאחר 8 שעות קירור לפחות, כל הטעמים מתמזגים לעוגה מיוחדת וטעימה אי אפשר להפסיק ליישר …
עוגת פירורים מוס שוקולד ופרלין אגוזי לוז
תבנית קפיצית קוטר 24
חומרים לפרלין אגוזי לוז:
120 גרם אגוזי לוז קלויים מלוחים ללא קליפה
3/4 כוס סוכר לבן
1 כף מים
אופן הכנת פרלין :
לשמן נייר אפיה במעט שמן להניח בצד,
שלב 1: במחבת טפלון על אש בינונית לשים סוכר וכף מים לערבב מעט עם כף עץ .
שלב 2: בתחילה מתקבלים בועות סוכר מבעבעות (לא להבהל זה בסדר) לא לערבב בשום אופן.
שלב 3: הסוכר הופך להיות גבישי אפשר לערבב ולמעוך את גבישי הסוכר מעט .
שלב 4: הסוכר נמס באיטיות .
שלב 5: הסוכר נמס ומתקבל הקרמל ,( צריך להשגיח כי זה נשרף מהר), להסיר מהאש (זהירות רותח ) .
שלב 6: להכניס את האגוזים למחבת לערבב עם כף עץ ,
לשפוך את האגוזים על נייר האפייה המשומן ולקרר, לאחר כחצי שעה יש לשבור גס את הפרלינים שנוצרו ולטחון במג'ימיקס למרקם דק דק , מתקבלת תערובת זהובה של אגוזים מסוכרים.
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
1/3 כוס סוכר,
אופן הכנה בסיס:
לחמם תנור 180 מעלות
את ה-1/3 הנותר של הבצק לשטח על תבנית קטנה (לא דק, כמו פיתה שמנמנה ) לאפות ביחד כ-20 דקות עד שמזהיב, להוציא מהתנור ולקרר.
חומרים למוס:
אופן הכנה מוס:
לקרר ולהכניס למקפיא ל- 1 שעה , לאחר שהתקרר (המסה מוצקה זה בסדר ) להעביר לקערת המיקסר להוסיף 1 מיכל שמנת מתוקה ,1/2 כוס חלב, ו- 2 כפות אינסטנט פודינג, להקציף במהירות נמוכה כחצי דקה ( להשוואת מרקמים כדי שהשמנת לא תפרוץ את גבולות הקערה..😂) להגביר את מהירות המיקסר , עד לקבלת מוס יציב , לשפוך על הבסיס הקר שהכנו, לפזר מעל המוס שכבה של פרלין אגוזי לוז שטחנו , (לא חייבים לשים את הכל,
לפורר את 1/3 העוגה שאפינו לפירורים ולפזר מעל שכבת פרלין אגוזי הלוז בצורה שווה לקרר כ-8 שעות לפני ההגשה .












