היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגת פירורים מוס שוקולד ופרלין אגוזי לוז

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגת פירורים מוס שוקולד ופרלין אגוזי לוז 


עוגת פירורים מוס שוקולד ופרלין אגוזי לוז,

עוגת גבינה פירורים זו העוגה הכי טעימה בעיני היא שוברת לי  כל דיאטה, לא מסוגלת  עומדת בפיתוי שלה,

למה אני מספרת לכם את זה? בהשראתה נולדה העוגה שלפנכם, למה לא לשלב מוס שוקולד מפנק לפירורי זהב חמאתיים?,

הוספתי עוד מימד של טעם עם פירורי פרלין אגוזי לוז והחיבור מושלם, תודו שזה גאוני ….. העוגה במיטבה לאחר 8 שעות קירור לפחות, כל הטעמים מתמזגים לעוגה מיוחדת וטעימה אי אפשר להפסיק ליישר …

עוגת פירורים מוס שוקולד ופרלין אגוזי לוז 

תבנית קפיצית קוטר 24

חומרים לפרלין אגוזי לוז:
120 גרם אגוזי לוז קלויים מלוחים ללא קליפה
3/4 כוס סוכר לבן
1 כף מים

 אופן הכנת פרלין :
לשמן נייר אפיה במעט שמן להניח בצד,

שלב 1: במחבת טפלון על אש בינונית לשים סוכר וכף מים לערבב מעט עם כף עץ . 

שלב 2:  בתחילה מתקבלים בועות סוכר מבעבעות (לא להבהל זה בסדר) לא לערבב בשום אופן.

שלב 3:  הסוכר הופך להיות גבישי אפשר לערבב ולמעוך את גבישי הסוכר מעט .

שלב 4:  הסוכר נמס באיטיות .

שלב 5: הסוכר נמס ומתקבל הקרמל ,( צריך להשגיח כי זה נשרף מהר), להסיר מהאש (זהירות רותח )  .

שלב 6: להכניס את האגוזים למחבת לערבב עם כף עץ , 

לשפוך את האגוזים על נייר האפייה המשומן ולקרר, לאחר כחצי שעה יש לשבור גס את הפרלינים שנוצרו ולטחון במג'ימיקס למרקם דק דק , מתקבלת תערובת זהובה של אגוזים מסוכרים.

1.1/2 כוסות קמח (בנפח 200 מ"ל) 
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
1/3 כוס סוכר,
150 גרם חמאה, 
 2 חלמונים

אופן הכנה בסיס:
לחמם תנור 180 מעלות 
בקערה לשים את כל המרכיבים לערבב עם מזלג עד לקבלת פירורים גדולים (לא לעבד יותר מידי) , לשטח 2/3 מהבצק על תבנית 24 עגולה מרופדת בנייר אפיה, 
את ה-1/3 הנותר של הבצק לשטח על תבנית קטנה (לא דק, כמו פיתה שמנמנה  )  לאפות ביחד כ-20 דקות עד שמזהיב, להוציא מהתנור ולקרר.

חומרים למוס:
250 גרם שוקולד מריר
2 שמנת מתוקה 38% (סה"כ 500 מ"ל)
1/2 כוס חלב
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל/שוקולד

אופן הכנה מוס
 לשים בקלחת 250 גרם שוקולד מריר ו-1 מיכל  שמנת מתוקה , לחמם על אש בינונית עד להמסת השוקולד וקבלת בלילה חלקה,  

לקרר ולהכניס למקפיא ל- 1 שעה , לאחר שהתקרר (המסה מוצקה זה בסדר )  להעביר לקערת המיקסר להוסיף 1 מיכל שמנת מתוקה ,1/2 כוס חלב, ו- 2 כפות אינסטנט פודינג,  להקציף במהירות נמוכה כחצי דקה ( להשוואת מרקמים כדי שהשמנת לא תפרוץ את גבולות הקערה..😂) להגביר את מהירות המיקסר , עד לקבלת מוס יציב , לשפוך על הבסיס הקר שהכנו, לפזר מעל המוס שכבה של פרלין אגוזי לוז שטחנו , (לא חייבים לשים את הכל,

לפורר את 1/3 העוגה שאפינו לפירורים ולפזר מעל שכבת פרלין אגוזי הלוז בצורה שווה לקרר כ-8 שעות לפני ההגשה .
שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן