היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגת טורט קרם וניל וציפוי תותים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגת טורט טעימה, קרם וניל עדין וציפוי תותים חמוץ מתוק שילוב טעמים משגע, אל דאגה העוגה קלה מאוד להכנה ,
הכנתי את העוגה ליום אהבה כי תותים מאוד רומנטיים בעיני , אני מאחלת לכולנו חג אהבה שמח !!!

חומרים לבסיס
תבנית קוטר 24
2 ביצים
1/2 כוס קמח תופח
1/2 כוס סוכר
2 כפיות שמן

רוטב תותים:
1 חבילה תותים כ- 300 גרם
2 כפות סוכר
3 כפות מיץ לימון
1/2 כוס מים מהברז
1 כף שטוחה ג'לטין (8 גרם)
4 תותים לקישוט (שטופים).

חומרים לקרם:

1 מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל) 
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל צרפתי
1 כוס חלב

אופן הכנה בסיס :
להקציף את הביצים שלמות  כ-5 דקות עד לקבלת קצף בהיר, להוסיף בהדרגה 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף אחיד (התערובת קצת דלילה זה בסדר ).
להוסיף ידנית, קמח תופח ו2 כפיות שמן, לערבב עם מרית/לקקן בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת אחידה .
לשמן היטב רק את התחתית (זה חשוב למניעת הדבקות העוגה לתבנית) תבנית קפיצית קוטר 24 , לשפוך את התערובת על פני התבנית בצורה אחידה לאפות בחום 180 מעלות כ-15 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ יוצא נקי. מקררים את העוגה .

לאחר הקירור יש להרטיב את העוגה עם: 1/4 כוס מים וכפית סוכר (לערבב בקערית ולפזר עם כפית על העוגה )  


אופן הכנה רוטב תותים: 

לשים ב- 1/2 כוס מים כף ג'לטין ולהניח בצד  
לטחון תותים עם בלנדר מוט , לתערובת חלקה,

בקלחת לשים : תותים טחונים, סוכר ולימון לחמם על גז בינוני עד לרתיחה (להוציא קצף לבן עם כף ולזרוק),
לאחר שהרוטב רתח, נוסיף את הג'לטין תוך כדי בחישה עד לקבלת רוטב חלק, לכבות ולקרר הרוטב דליל לא לדאוג הוא מתקרר ומתקשה במקרר .


אופן הכנת הקרם:

במיקסר להקציף : 1 מיכל שמנת מתוקה עם חבילה אינסטנט פודינג  וניל  צרפתי ו-1 כוס החלב לקצף יציב .


לשפוך את קרם הווניל על העוגה  להכניס למקפיא ל- 20 דקות,

לאחר ההמתנה לשפוך את רוטב התותים על העוגה, להכניס למקפיא ל – 20 דקות ,


הגשה לחתוך את התותים לחצי, לקשט, לשמור במקרר כ-8 שעות לפחות לפני ההגשה (אפשר לקצר הליכים ולהקפיא ל-3 שעות ולהוציא)

אפשר להכין מראש את העוגה ולהקפיא , ביום ההגשה להוציא ולהפשיר במקרר.

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

4 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן