
עוגת טורט נהדרת במילוי של תותים קרם ועוגה הכל מעורבב ביחד יצא נפלא ,
זילוף הקרם בפרחי השושנים מוסיף לעוגה מראה אלגנטי ויפהיפה
חומרים : תבנית 26 מתפרקת.
5 ביצים
1.1/4 כוסות קמח
1.1/4 כוסות סוכר
1 שקית אבקת אפיה
2 כפות שמן
1 שקית סוכר וניל / או 1 כפית תמצית וניל
לקרם:
2 שמנת מתוקה
2 איסטנט פודינג וניל
2 כוסות חלב
8 תותים אדומים ויפים + 1 כף סוכר + 1/2 כוס מים
אופן הכנה:
לחתוך את התותים לפרוסות בינוניות, לשים בקערה , להוסיף 1/2 כוס מים רגילים, ולפזר מעל הכל 1 כף סוכר לערבב מעט ולהשאיר בצד.
מפרידים את הביצים את החלבון (הלבן) לקערת המיקסר ואת החלמון (הצהוב) לקערית קטנה .
להוסיף לחלמון את תמצית הוניל אבקת האפיה ו-2 כפות שמן, לערבב היטב עם כפית עד שהתערובת נעשת בהירה ותפוחה .
להקציף את החלבון כ-3 דקות עד לקבלת קצף , להוסיף את הסוכר בהדרגה ולהקציף עד לקבלת קצף מבריק .
להוסיף ידנית את החלמון ולמערבב בתנועות קיפול בעזרת מרית (לקקן) עד לקבלת תערובת אחידה,להוסיף בהדרגה את הקמח ולערבב בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת אחידה .
לשמן היטב רק את התחתית (זה חשוב למניעת הדבקות העוגה לתבנית) תבנית קפיצית קוטר 26 , לשפוך את התערובת על פני התבנית בצורה אחידה לאפות בחום 180 מעלות כ-30 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ יוצא נקי. מקררים את העוגה .
לקצפת: בקערת מיקסר שמים 2 שמנת מתוקה, 2 כוסות חלב, 2 איסטנט פודינג וניל הקציף עד לקבלת קצף נוקשה לשמור במקרר.
הרכבת העוגה: מוצאים את העוגה מהתבנית (מעבירים סכין בדפנות העוגה והיא משתחררת בקלות)ושמים על מגש , מסמנים עיגול פנימי בעוגה (משאירים מדפנות העוגה כ-3 ס"מ ) ומרוקנים אותה לא עד הסוף משאירים בסיס נוצרה לנו קופסה ,
מעבירים את נוזל התותים לכוס , מרטיבים עם נוזל התותים את העוגה (דפנות ובסיס).
שמים בקערה 3/4 מתוכן העוגה שהוצאנו ומפוררים לחתיכות גסות, מוסיפים את התותים המסוננים , מוסיפים שליש מכמות הקצפת , ומערבבים הכל ביחד בעדינות, ממלאים את העוגה בתערובת שנוצרה בצורה אחידה. את יתרת הקצפת מכניסים לשקית זילוף עם צנטר פרח ומזלפים פרחים על פני כל העוגה (לקבלת 2 צבעים הוספתי לחלק מהקצפת מעט פטל אפשר גם צבע מאכל טבעי) פיזרתי סוכריות קישוט מוכנות בכל פרח, לשמור במקרר ל-8 שעות
אפשר למרוח את הקרם בצורה חלקה ולא לזלף אותו ולקשט במעט תותים .





