עוגת גזר ואגוזים בחושה,
היא אוורירית ולחה בו זמנית, רכה כמו ענן וממש טעימה,
יש לי חולשה לעוגות בחושות, לאחר המון ניסיונות של עוגות גזר הגעתי למרקם המושלם לטעמי, האגוזים הטחונים נותנים מרקם נפלא,
מסוג העוגות שלא מפסיקים ליישר או להסתפק בחתיכה אחת, גם אצלכם הקפה הוא רק תירוץ לפינוק מתוק? כמו כל עוגה בחושה העוגה טעימה יותר ביום למחרת (אם תצליחו להתאפק.. )
תבנית אינגליש קייק 30/20 או תבנית קוגלהוף 24 או 2 תבניות ארוכות חד פעמיות.
כוס בנפח 200 מ"ל
עוגת גזר ואגוזים בחושה
חומרים:
- 4 ביצים (L)
- 3 גזרים מקולפים ומגורדים גס (300 גרם)
- 1.1/4 כוסות קמח
- 1.1/4 כוסות אגוזי מלך טחונים
- 1 כוס סוכר לבן
- 1/4 כוס סוכר חום
- 2/3 כוס שמן
- 1 כפית גדושה קינמון
- קורט מלח
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- 1 כף ליקר אמרטי או תמצית וניל
- 1 כף מיץ לימון
אופן הכנה :
נחמם תנור ל-160 מעלות.
בקערה נשים את היבשים , 1.1/4 כוסות אגוזים טחונים, 1.1/4 כוסות קמח, 1 שקית אבקת אפייה, 1 כפית קינמון, נערבב ונניח בצד.
בצלחת עמוקה נשים גזר מגורד גס, 1 כף ליקר אמרטי (שקדים), 1 כף מיץ לימון.בקערת המיקסר נקציף ביצים שלמות 1 דקה במהירות גבוהה, נוסיף את הסוכר הלבן והסוכר החום בזרם דק עד לקבלת קציפה לבנה, להוסיף בזרם דק צמוד לשפת הקערה את השמן עד לקבלת קציפה אחידה,
נוסיף ידנית גזר מגורד (עם הנוזלים) נערבב בעדינות עם מרית/לקקן, נוסיף את היבשים בהדרגה ונערבב רק עד לקבלת תערובת אחידה .
נרפד תבנית עם נייר אפייה נשמן ממש מעט , נשפוך את התערובת לתבנית,
נכניס לאפייה של 3/4 שעה (משתנה מתנור לתנור) העוגה מוכנה שמקל ננעץ בה ויוצא חלק, לקראת סוף האפייה אני שמה נייר אפייה מעל העוגה.
להוציא מהתנור ולקרר
לשמור בחוץ מכוסה במקום מוצל.
לעוגות בחושות נוספות:

2 תגובות
עוגה מעולה תודה על המתכון
איזה כיף שמעון
תודה רבה שמחה שאהבת