עוגת גבינה קרה עם תותים וג'לי שהכינה ביתי אופק להתפאר , החיילת שלי מגיעה הביתה בסופ"ש ויש לה חשק לאפות, לבשל, אתם יודעים געגועים לריחות וטעם של בית, ביום שישי היא מצטרפת אלי למטבח, העונג כולו שלי..
נטו זמן איכות עם הנסיכה שלי.בשישי האחרון היא הכינה את עוגת התותים המטריפה הזו, עוגה נוסטלגית של פעם, כזאת עם ג'לי תות מוכן, קצפת ופירות. הלוק שלה הורס!!
נשארתי ללא מילים כל מה שנותר לי לעשות זה לצלם, לכתוב ולעלות , עוגה קלילה וטעימה שמתאימה גם לפסח, אפשר להחליף את התותים בכל פרי אחר שאוהבים . רצוי להכין את העוגה 8 שעות מראש .
עוגת גבינה קרה עם תותים
חומרים לבסיס תבנית קוטר 22
2 ביצים
1/2 כוס קמח (בפסח קמח מצה דק לעוגות)
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס סוכר
1 כף שמן
שקף לדפנות חלקות (לא חובה)
חומרים למילוי
2 שמנת מתוקה 38% (סה"כ 500 מ"ל)
1 גביע גבינה לבנה 9% (250 גרם)
2 כפות סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
1 ג'לי אינסטנט בטעם תות
1 חבילה תותים
1 כף ריבת תות לקישוט
אופן הכנת הבסיס :
להוסיף בהדרגה 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף אחיד (התערובת קצת דלילה זה בסדר ).
לשמן היטב רק את התחתית (זה חשוב למניעת הדבקות העוגה לתבנית) תבנית קפיצית קוטר 22 , לשפוך את התערובת על פני התבנית בצורה אחידה לאפות בחום 180 מעלות כ-15 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ יוצא נקי. מקררים את העוגה .
מרטיבים את בסיס העוגה עם 1/4 כוס מים + 1 כפית סוכר. (זה הזמן לשים את השקף מסביב לעוגה.
להכין את הג'לי לפי הוראות ההכנה: (2 כוסות מים רותחים (400 מ"ל) ושקית ג'לי תות) לערבב היטב ולשים בצד למנוחה של 5 דקות בלבד!! (נכין את הקרם )
(במידה ומכינים רוטב תותים טרי מהמתכון למטה במקום הג'לי המוכן, יש להמתין כ-20 דקות שהרוטב יתקרר, לשפוך על הקרם להכניס למקפיא ל-1/2 שעה עד שיתקשה ורק אז לשפוך את יתרת הקרם)
לחתוך את התותים ולפזר על גבי העוגה,
לחמם את הריבה לשנייה במיקרוגל, ולהבריש את התותים עם הריבה (לקבלת ציפוי מבריק שישמור על טריות התות והמראה שלו ).
לשמור במקרר 8 שעות עד להגשה תהנו …
אופציה במקום ג'לי מוכן רוטב תותים טריים:
1 חבילה תותים כ- 300 גרם
2 כפות סוכר
3 כפות מיץ לימון
1/2 כוס מים מהברז
1 כף שטוחה ג'לטין (8 גרם)
אופן הכנה רוטב תותים:
לשים ב- 1/2 כוס מים כף ג'לטין ולהניח בצד
לטחון תותים עם בלנדר מוט , לתערובת חלקה,
בקלחת לשים : תותים טחונים, סוכר ולימון לחמם על גז בינוני עד לרתיחה (להוציא קצף לבן עם כף ולזרוק),
לאחר שהרוטב רתח, נוסיף את הג'לטין תוך כדי בחישה עד לקבלת רוטב חלק, לכבות ולקרר הרוטב דליל לא לדאוג הוא מתקרר ומתקשה במקרר .

















