עוגת גבינה פרורוים טעימה ונימוחה בתוספת מקלות שקדים קריספיים שמוסיפים קראנצ'יות לעוגה , הקרם נטו גבינות ושמנת מתוקה , זהירות היא אפשר להפסיק לישר…..
תבנית קפיצית קוטר 24
חומרים לבסיס:
1.1/2 כוסות קמח תופח
150 גרם חמאה,
2 חלמונים
מקלות שקדים 100גרם (לא חובה )
אופן הכנה :
לערבב הכל עם מזלג עד שנוצרים פירורים בלבד , לשטח 2/3 מהבצק על תבנית 26 או מלבנית חד פעמית הבינונית את ה-1/3 הנותר לשטח כמו פיתה (לא דק) על תבנית קטנה , לפזר את השקדים מעל להדק מעט , לאפות ביחד בחום בינוני עד שמזהיב, להוציא מהתנור ולקרר.
חומרים למלית :
2 שמנת מתוקה 38% ,סה"כ 500 מ"ל
250 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
חצי מיכל שמנת חמוצה 27% (100 מ"ל)
1 אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
1/2 כוס סוכר
אופן הכנה:
להקציף שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.
לשים בקערה גבינות שמנת חמוצה וסוכר, לערבב מעט עד שמתקבלת בלילה חלקה , להוסיף את הגבינות לקערת הקצפת ולהקציף עד שהתערובות התאחדו , לשים את הקרם שנוצר על הבסיס שהתקרר , לפורר לפירורים את 1/3 הבצק עם השקדים שאפינו בנפרד ולפזר על העוגה בצורה אחידה לקרר היטב לפני ההגשה.
(רצוי להכין את העוגה לילה מראש).