היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגיות קורבייה עוגיות חמאה ושקדים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגיות קורבייה הן למעשה עוגיות חמאה בתוספת שקדים מהמטבח התורכי מקור המתכון אמא מרגו היקרה שלי , העוגיות נימוחות, נמסות בפה וקלות להכנה .
לאופק ביתי התחשק להכין עוגיות לצנצנת העוגיות שלה במשרד (כן הגוזלית שלי התחילה לעבוד עד לגיוס! מפחיד כמה מהר הם גדלים ) נזכרתי בטעם המיוחד של העוגיות, בדיקה מהירה שיש לנו את כל החומרים ואופק הכינה קורבייה מושלמים,
במקור השתמשו בגולדבנד (עדיין הטעם היה משגע ) אנחנו החלפנו לחמאה.

חומרים כ-42 עוגיות :
2.5 כוסות קמח תופח (כוס בנפח 200 מ"ל )
200 גרם חמאה
2 כפות סוכר גדושות
2 כפות סוכר וניל
2 חלמונים
50 גרם שקדים שבורים/גרוסים

אבקת סוכר להגשה

אופן הכנה :
לחמם תנור ל- 180 מעלות טורבו
לשים את כל החומרים בקערה לערבב עם מזלג עד לקבלת פירורים , להמשיך ללוש עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד בלבד,
(לא ללוש יותר על מנת לא לפגוע בפריכות הבצק) ליצור עיגולים קטנים (בקוטר 1.5 ס"מ ) להניח על תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה, ולאפות כ-20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות בלבד להוציא ולהניח לקירור (לא לגעת בעוגיות עד שיתקררו אחרת הן יתפרקו ) לאחר הקירור לפזר אבקת סוכר בנדיבות ולאחסן בכלי סגור

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

12 תגובות

  1. עשיתי וממש טעים. תודה. בקשר לביצים מדוע השימוש הוא רק בחלמונים, האם שימוש בביצים שלמות פוגע בתוצאה הסופית. האם זה עניין של מרקם ?

  2. שלום יש לי שאלה איך החמאה צריכה להיות בטמפ' החדר או קרה אשמח לתשובתך – פשוט רוצה להכין אותם לסוף שבוע תודה shila

  3. וואו נראה מדהים ניתן להוסיף למי שאוהב תמצית שקדים לבצק, או גרירת לימון ,או חצי אגוז להטביע מעט בבצק העוגייה לפני האפייה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן