היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

סנרול קינמון וצימוקים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print


שבלול או סינרול קינמון וצימוקים מבצק שמרים עלים (בצק דפוף, בצק קוראסון) מעלףףףף
הכנתי עם בצק עלים שמרים ויצא פשוט מושלם הבצק לא קשה להכנה אבל צורך סבלנות, התוצאה שווה את ההמתנה יש להכין יום לפני את הבצק .  תמונות מפורטות של הכנת הבצק תמצאו כאן .

אופן הכנה: כ-40 יחידות
1/2 ק"ג קמח לבן
1.1/4 כוסות מים
1/2 כוס סוכר
1/4 מלח
200 גרם חמאה
20 גרם שימרית (3 כפיות )


לציפוי :
6 כפות סוכר
2 כפות גדושות קינמון
1/2 כוס צימוקים בהירים
20 גרם חמאה מומסת  או 3 כפות שמן
1 ביצה

סירופ:
1/2 כוס מים +1/2 כוס סוכר לבשל בסיר קטן עד לרתיחה ומהרגע שרתח לבשל 5 דקות נוספות ולהסיר מהאש.להניח בצד לקרור.

אופן הכנה : במיקסר עם וו לישה שמים קמח, 50 גרם חמאה רכה, 1/2 כוס סוכר ושמרים, מערבבים כמה דקות מוסיפים את המלח והמים הפושרים ממשיכים לערבל עד שמתקבל בצק אחיד רך ונעים (לא דביק) מניחים להתפחה של 1/2 שעה.

לאחר חצי שעה מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח מעט למלבן בגודל רוחב 20ס"מ ואורך 40 ס"מ , חותכים 150 גרם חמאה קרה מהמקרר למלבנים דקים , ומניחים על מחצית מהבצק ,מקפלים את חצי הבצק הריק על החצי עם החמאה
מקפלים את החלק העליון של הבצק החצוי עד לאמצע ומעליו שמים את החלק התחתון עוטפים עם נייר האפיה וניילון ומניחים במקרר למנוחה של שעתיים , לאחר שעתיים מרדדים שוב את הבצק למלבן ומקפלים באותה דרך , מכניסים למנוחה של שעה במקרר , חוזרים על הפעולה עוד פעמיים רידוד, קיפול ומנוחה , אפשר להשאיר ללילה במקרר .

הכנת הציפוי : לערבב בקערית את הסוכר עם הקינמון ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.

למחרת מרדדים על נייר אפייה מקומח מעט , מחצית מהבצק שיצרנו למלבן דק עובי חצי ס"מ ,  מברישים את המלבן עם חמאה מומסת (או שמן) מערבבים בקערית את הסוכר עם הקינמון עד לקבלת תערובת אחידה  לפזר 3 כפות מהמילוי על המלבן לפזר מחצית מכמות הצימוקים , לגלגל את המלבן לרולדה לחתוך בסכין חדה  לעיגולים בעובי 2 ס"מ , מעבירים לתבנית (של התנור) עם נייר אפייה מניחים להתפחה קלה של חצי שעה (לכסות את התבנית במגבת מטבח נקייה) ,
מברישים את השבלולים בביצה טרופה,  ואופים בחום של 180 מעלות עד שהשבלולים משחימים מוצאים מהתנור מברישים מיד בסירופ סוכר שהכנו ומגישים  (מה שנשאר אחסנתי במקרר / במקפיא חיממתי מעט בתנור לפני ההגשה לא במקרוגל)

 

 

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן