היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

סלט סלק עם טחינה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

סלק אדום מתוק וטעים הצבע משגע, ירק מלא בריאות בתוספת טחינה זה מעדן, הפעם שיחקתי בהגשה 
(מי אמר שאסור לשחק עם אוכל…) אני מגישה את הסלט עם טחינה מתובלת, סלט קל טעים בריא ויפהיפה להגשה, השתמשתי בסלק של סנפרוסט הוא מגיע מקולף , (חסך לי את הקילוף המלכלך של הסלק)  הסלקים קטנים ונהדרים כך שהם מתאימים למילוי מוצר מצוין .

חומרים :
5 סלקים (1 חבילה )

1/2 כוס חומץ
1 כפית סוכר
1/2 לימון
3/4  כפית מלח
3 כפות שמן
2 שיני שום פרוסות דק

אופן הכנה :
לרחוץ את הסלקים  ולשים בסיר, למלא את הסיר במים עד לכיסוי מלא של הסלקים ,
לבשל עד לריכוך כ-1/2 שעה  ולקרר .
לחתוך את הסלקים לפלחים או לגודל הרצוי איך שאוהבים, לשים בקערה, להוסיף 1/2 כוס חומץ, 
1/2 לימון, 3/4 כפית מלח, 1 כפית  סוכר, 3 כפות שמן, שום קצוץ ולערבב, לטעום ולתקן תיבול,
לשמור במקרר.

טחינה:
3/4 כוס טחינה גולמית
1/2 לימון טרי
קורט מלח
1/2 שום כתוש (אופציה)
1/2 כוס מים קרים

אופן הכנת הטחינה:
לערבב היטב את כל החומרים בקערה עד לקבלת ממרח טחינה מחלקת לשתי קערות.

לקבלת טחינה ורודה: אני לוקחת פלח אחד של סלק מועכת אותו היטב במזלג ומוסיפה את הנוזלים שנוצרו לי לקערית אחת של טחינה ,מערבבת עד לקבלת טחינה ורודה (אפשר כמובן להוסיף את הסלק המעוך לטחינה או לטחון אותו עם הטחינה במוט בלנדר, אבל אז המרקם לא חלק ).

להגשה אפשר לפזר פטרוזיליה קצוצה.

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן