היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

סופגניות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

השנה הכנתי סופגניות קלאסיות מטוגנות שמנמנות ועסיסיות ולציפוי השתמשתי בלוטוס והרבה לוטוס , (הרי אתם יודעים שאני משוגעת על הממרח !!!) כמובן שהוספתי  המון גודיס כמו שוקולד לבן, קוקוס קלוי, מרשמלו קטנטנים, שוקולד , וסוכריות וזה טעיםםם' השילוב של הלוטוס פשוט מדהים ,
הסופגניות טעימות ונשארות טריות לאורך זמן בגלל השימוש בשמרית עם משפר האפייה, הבצק רך ונעים ולאחר הטיגון נשאר עסיסי ורך , אז קדימה למתכון ……

חומרים לכ- 15 סופגניות :

4.1/2 כוסות קמח
1/2 שקית שמרית (25גרם)
1/2 שקית משפר אפייה
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
קורט מלח
1 כף ליקר אמרטו/ברנדי
75 גרם חמאה מומסת או 1/3 כוס שמן לפרווה
3/4 כוס חלב או מים לפרווה 

שמן לטיגון עמוק

לציפוי : ממרח לוטוס, קוקוס קלוי,שוקולד לבן ,סוכריות צבעוניות, מרשמלו קטנטנים, שבבי שוקולד מריר, שערות חלבה .

אופן הכנה:
במיקסר עם וו לישה (או ללוש ידנית) נשים את כל החומרים,  קמח , 1/2 שקית שמרית ,1/2 שקית משפר אפייה,  75 גרם חמאה מומסת , 3/4 כוס חלב, 2 ביצים, 1/2 כוס סוכר , 1 כף ליקר, קורט מלח,  לערבב היטב עד לקבלת בצק גמיש ואחיד, לכסות את קערת המיקסר במגבת ולהתפיח כ-1 שעה או עד להכפלת הנפח.

לאחר שהבצק תפח נחלק ל- 15 חתיכות שוות , נקמח את הידיים וניצור כדור עגול ויפה מכל חתיכה , נניח על גבי נייר אפייה חתוך לחתיכות ומקומח, כל כדור על נייר אחד. נכסה במגבת מטבח נקייה עד להכפלת הנפח כ3/4 שעה
(אנו מניחים את הסופגניות על נייר בנפרד על  מנת שיהיה לנו קל להרים את הסופגניות לטיגון לאחר ההתפחה מבלי לפגוע בהן)

נחמם שמן  במחבת לטיגון עמוק ולטמפרטורה נמוכה / בינונית 170 מעלות (כדי שהסופגנייה תאפה גם מבפנים ולא תקבל רק צבע), נכניס את הסופגניות לתוך השמן ונטגן עד להזהבה , נוציא ונקרר מעט את הסופגניות ,

בקערית נמיס 3 כפות ממרח לוטוס לחצי דקה במקרוגל נעביר לשקית זילוף או שקית אוכל קטנה , ניצור חור קטן ונזלף על הסופגנייה עד לקבלת ציפוי אחיד, נניח על גבי צלחת הגשה,
נמתין כ-2 דקות עד שהרוטב מתייצב ונפזר כל תוספת שאוהבים ממליצה בחום על לוטוס וקוקוס קלוי.

שוקולד לבן : אני ממיסה במקרוגל בתוך שקית זילוף לדקה וזה מוכן.

תהנו ………

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן