היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

מעמול סולת ותמרים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print
  


מעמול סולת ותמרים עוגיות שסבתא שלי חנה ז"ל הייתה מכינה (בכמויות !) העוגיות נמסות בפה, גרגרי הסולת העדינים עם התמרים משתלבים נהדר ונותנים טעם של עוד…………..

את המתכון המקורי אין בידי אולם מצאתי באינטרנט מתכון של אבי ששון ויצא מעולה,
שיניתי את המלית לתמרים ואגוזים וצורת ההכנה שונה .

כמות עוגיות כ-35 יחידות (אפשר להכפיל את הכמויות )
חומרים לבצק:
1 כוס סולת (140 גרם )
100 גרם חמאה מומסת
1.1/4 כוסות קמח 150 גרם
2 כפיות אבקת אפיה 10 גרם ( שקיות 1)
3 כפות מים
2 כפות מי ורדים
(לא חובה אבל מומלץ)
(לא תמצית ורדים)
2 כפות סוכר

חומרים למילוי 
1/2 חבילת תמרים בוואקום (לא ממרח)
1/4 כפית הל טחון
1/4 כפית קינמון
1 כף שמן
אופן הכנת המילוי:
לערבב את התמרים בתוך קערה (להוציא חתיכות קשות מהתמרים )
להוסיף את ההל, הקינמון ו-1כף שמן
לקחת כפית מהתמרים לגלגל (בידיים קצת רטובות) ל"נקניק" באורך 7 ס"מ ולהניח על גבי צלחת.

 אופן הכנת הבצק:
לשים בקערה את הסולת והחמאה המומסת ולערבב (יוצאת תערובת פירורית) לכסות את הקערה ולהניח במקום מוצל  ל-4 שעות (כן 4 שעות זו לא טעות אפשר אפילו יותר), 
לאחר מכן יש להוסיף את הקמח, האבקת אפיה, מי הוורדים וכף מים ללוש היטב עד שכל התערובת אחידה,ולהניח בצד לעוד שעה (עכשיו אפשר להכין את המילוי),
לאחר השעה יש להוסיף לבצק עוד 2 כפות מים ולערבב עד לקבלת בצק אחיד ולא מתפרק.

הרכבת העוגייה:

יוצרים כדורים מהבצק ומרדדים (עם היד ) לצורת "נקניק", פותחים את הנקניק בעזרת האצבעות מניחים את המילוי לאורך סוגרים ומגלגלים לקבלת נקניק אחיד, להניח בתוך תבנית הצורה (ראה צילום ), לחילוץ העוגייה יש להפוך את התבנית ולדפוק על השולחן עד שהעוגייה יוצאת.
לסדר את העוגיות עם מרווחים קלים בתבנית אפיה ע"ג נייר אפיה .
ולאפות כ-10-12 דקות בחום 180 מעלות עד שהמעמולים זהובים .
כשהמעמולים מתקררים יש לפזר אבקת סוכר לקישוט.

*****למי שאין תבנית צורות: יוצרים מהנקניק עיגול ומניחים בתבנית

 
שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן