היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

מג'דרה אורז

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מג'דרה אורז 

מג'דרה של אורז ועדשים שחורות ,תבשיל חם בריא וטעים אני מאוד אוהבת עדשים שחורות,
הן מתבשלות מהר, המרקם שלהם מאוד טעים והן שומרות על צורתן בעת הבישול פחות מתפרקות מהעדשים הירוקות, בשילוב עם אורז, או בורגול הן נפלאות.

קיבלנו ארוחה שלמה בסיר אחד , התבשיל מהיר להכנה , אני מכינה  את המג'דרה המון פעמים מוקדם בבוקר, לפני שאני יוצאת לעבודה, במיוחד בימים גשומים שהגוף מבקש אוכל חם ומזין לצהריים…
ולילדים מחכה ארוחה חמה ומזינה כשהם חוזרים הביתה.

מג'דרה אורז :


חומרים לסיר קוטר 28

1.1/2 כוסות עדשים שחורות/ירוקות 
1.1/2 כוסות אורז פרסי/יסמין/עגול (לשטוף ולסנן מהמים)
4 כוסות מים רותחים
4 כפות שמן
2 בצלים גדולים מאוד קצוצים גס
4 שיני שום קצוצות
1 כפית גדושה כמון
1 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית גדושה מלח
אופן הכנה :

להשרות במים רותחים עדשים שחורות עד להכפלת הנפח כ-15 דקות ולסנן , 

בסיר לטגן עם 4 כפות שמן בצל עד להזהבה/השחמה, להוציא 4 כפות בצל מטוגן לקערית ולשמור בצד,
להוסיף 4 שיני שום קצוצות גס, להוסיף את העדשים, להוסיף 1 כפית גדושה כמון, 1/4 פלפל שחור, לערבב מעט,
להוסיף 4 כוסות מים רותחים, להביא לרתיחה ולהנמיך  את האש לבינונית, לבשל 15 דקות, 
להוסיף  את האורז וכפית גדושה מלח, עוד חצי כוס מים לערבב לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך,
 הנוזל צריך להיות מלוח ומתובל היטב, לכסות את הסיר עם מכסה אטום,
להנמיך את האש ללהבה קטנה , לבשל  כ-1/2 שעה. לכבות ולתת לסיר מנוחה של 10 דקות לפזר את הבצל המטוגן ששמרנו ולזלול…. בהצלחה ובתאבון .
**אפשר להכין גם עם עדשים ירוקות אבל אז לבשל אותן 25 דקות לפני שמוסיפים את האורז ולהוסיף עוד 1/2 כוס מים רותחים (המים מתאדים בזמן בישול העדשים).
שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

2 תגובות

  1. שלום סיגל, תודה על המתכון.
    האם צריך לבשל את העדשים לפני במים חמים?
    כמו כן האם אפשר עדשים כתומות או שצריך שחורות?
    בברכה,
    רן

  2. היי רן , עדשים שחורות צריך רק להשרות במים רותחים 15 דקות אין צורך לבשל אותם, הן מתבשלות מהר,
    עדשים ירוקות זקוקות לבישול נוסף (לאחר שהשרנו במים רותחים עד להכפלת הנפח ) אתה יכול לטגן את הבצל, להוסיף תבלינים (חוץ מהמלח ) מים עדשים ירוקות לבשל כ-20 דקות, להוסיף עוד חצי כוס מים רותחים , מלח, ואורז לערבב ולבשל עוד חצי שעה על אש נמוכה … בהצלחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן