מאפה פילו וגבינות מיוחד


שבועות בפתח החג הכי טעים ויפה, המון גבינות טעימות, מאפים, פשטידות, פסטות, בצקים, כל החולשות שלי בחג אחד.
בכל שנה אני מאתגרת את עצמי עם מתכונים חדשים מיוחדים וכשפנו אלי מתנובה לשת"פ טעים הסכמתי בשמחה, המתכון הראשון שפותח את מרתון מתכוני שבועות יהיה מאפה פילו עם גבינות בצורת פרח, הצורה מהממת ופשוטה להכנה, הכנתי לכם סרטון מדליק להמחשה.
פילו זה אחד הבצקים שאני מאוד אוהבת, הוא קריספי, דל בשומן ואפשר ליצור איתו המון סוגי מאפים משגעים בטעם ובמרקם.
מילאתי עם מלית גבינה למאפים של תנובה , המרקם שלה נפלא הטעם ניטרלי כך שאפשר לשדך לה המון תוספות ולהשתמש בה למאפים מלוחים או מתוקים לבחירתכם, אני הלכתי על מלוח וקיבלתי מאפה מושלם ויפהיפה.
אפשר להכין מראש ולשמור במקפיא עד לשלב האפייה ואז לשלוף קפוא ולאפות.
מאפה פילו וגבינות מיוחד
1 חבילה בצק פילו
1 קופסה גבינה מלית למאפים של תנובה (500 גרם)
1 קופסה גבינה בולגרית 5% (250 גרם)
200 גרם גבינה צהובה מגורדת גס
1/4 כפית מלח (או לפי הטעם כי הגבינה בולגרית מלוחה)
1/4 כוס שומשום לקישוט (לא חובה)
1/4 כוס קצח לקישוט ( לא חובה)
50 גרם חמאה מומסת + 1/2 כוס שמן להברשת עלי הפילו
אופן הכנה:
נחמם תנור 180 מעלות
מילוי:
בקערה נשים, גבינה למאפים , גבינה בולגרית , גבינה צהובה מגורדת, מלח, נערבב עד לקבלת תערובת אחידה לטעום ולתקן תיבול.
על נייר אפייה נניח דף פילו, נשמן היטב את דף הפילו עם מברשת, נשים כף גדושה מהמילוי באמצע דף הפילו,
נרים את כל קצבות דף הפילו (כמו שיוצרים שקית) לא לדאוג אם הפילו נקרע זה מסתדר לא רואים כלום והפילו יכסה הכל, נחזיק את המלית עם בצק הפילו ונסובב בעדינות 2 סיבובים (נוצרה לנו שקית מסובבת) נעביר את כל קצוות דף הפילו לתחתית המאפה וכך יצרנו פרח.
נשמן שוב במעט שמן ונפזר שומשום וקצח (לא חייבים) ראו בסרטון שצירפתי
נניח את המאפה על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה , נאפה כ-20 דקות עד שהמאפה זהוב/ שחום להגיש חם ולהתענג .
אופציות למילוי : עשבי תיבול לפי טעמכם אצלי אוהבים רק גבינות
לאחר הכנת המאפים (ללא האפייה) אפשר לשמור במקפיא מכוסים היטב בניילון , להוציא ולאפות קפוא בשעת הצורך .














2 תגובות
זה מהמםםםם וטעים!! כל הכבוד אלופה שלי
תודה אהובתי נשיקות 😘😘😘