היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

מאפה פילו וגבינות מיוחד

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מאפה פילו וגבינות מיוחד

שבועות בפתח החג הכי טעים ויפה, המון גבינות טעימות, מאפים, פשטידות, פסטות,  בצקים, כל החולשות שלי בחג אחד.

בכל שנה אני מאתגרת את עצמי עם מתכונים חדשים מיוחדים וכשפנו אלי מתנובה לשת"פ טעים הסכמתי בשמחה, המתכון הראשון  שפותח את מרתון מתכוני שבועות יהיה מאפה פילו עם גבינות בצורת פרח, הצורה מהממת ופשוטה להכנה, הכנתי לכם סרטון מדליק להמחשה.

פילו זה אחד הבצקים שאני מאוד אוהבת, הוא קריספי,  דל בשומן ואפשר ליצור איתו המון סוגי מאפים משגעים בטעם ובמרקם.

מילאתי עם מלית גבינה למאפים של תנובה , המרקם שלה נפלא הטעם ניטרלי כך שאפשר לשדך לה המון תוספות ולהשתמש בה למאפים מלוחים או מתוקים לבחירתכם, אני הלכתי על מלוח וקיבלתי מאפה מושלם ויפהיפה.

אפשר להכין מראש ולשמור במקפיא עד לשלב האפייה ואז לשלוף קפוא ולאפות.

מאפה פילו וגבינות מיוחד

חומרים ל- 11 יחידות

1 חבילה בצק פילו
1 קופסה גבינה מלית למאפים של תנובה (500 גרם)
1 קופסה גבינה בולגרית 5% (250 גרם)
200 גרם גבינה צהובה מגורדת גס
1/4 כפית מלח (או לפי הטעם כי הגבינה בולגרית מלוחה)
1/4 כוס שומשום לקישוט (לא חובה)
1/4 כוס קצח לקישוט ( לא חובה)
50 גרם חמאה מומסת + 1/2 כוס שמן להברשת עלי הפילו

אופן הכנה:
נחמם תנור 180 מעלות

מילוי:
בקערה נשים, גבינה למאפים , גבינה בולגרית , גבינה צהובה מגורדת, מלח, נערבב עד לקבלת תערובת אחידה לטעום ולתקן תיבול.

על נייר אפייה נניח דף פילו, נשמן היטב את דף הפילו עם מברשת, נשים כף גדושה מהמילוי באמצע דף הפילו,
נרים את כל קצבות דף הפילו (כמו שיוצרים שקית) לא לדאוג אם הפילו נקרע זה מסתדר לא רואים כלום והפילו יכסה הכל, נחזיק את המלית עם בצק הפילו ונסובב בעדינות 2 סיבובים (נוצרה לנו שקית מסובבת) נעביר את כל קצוות דף הפילו לתחתית המאפה וכך יצרנו פרח.
נשמן שוב במעט שמן ונפזר שומשום וקצח (לא חייבים) ראו בסרטון שצירפתי

נניח את המאפה על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה , נאפה כ-20 דקות עד שהמאפה זהוב/ שחום להגיש חם ולהתענג .

אופציות למילוי : עשבי תיבול לפי טעמכם אצלי אוהבים רק גבינות

לאחר הכנת המאפים (ללא האפייה) אפשר לשמור במקפיא מכוסים היטב בניילון , להוציא ולאפות קפוא בשעת הצורך .

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן