מאפה פילו במילוי גבינות

מאפה פילו אישי במילוי גבינות מיוחד וטעים, הכנתי את המאפים בצורה חדשה מיוחדת ויפהיפיה להגשה.
אני מאוד אוהבת בצק פילו הוא קריספי, לא שמן מידי ואפשר להכין אתו המון מאפים בצורות מדהימות, כמו הבקלאווה המיוחדת במילוי אגוזים , או מאפה פילו בצורת פרח , הוא מקבל באהבה מילוים מתוקים ומלוחים.
למאפה שהכנתי אפשר להוסיף לגבינות, תרד, זיתים, עגבניות מיובשות אפילו ברוקולי כל תוספת שאוהבים (והיא לא נוזלית) .
צרפתי סרטון הדגמה להכנת המאפים והצורה המדליקה שלהם כמו פרחים יפים וטעימים…
מאפה פילו במילוי גבינות :
חומרים:
1 חבילה בצק פילו מופשר במקרר
350 גרם גבינה בולגרית 5%
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
1 ביצה
1/4 כפית מלח (או לפי הטעם)
שמן לשימון הפילו
מילוי אופן הכנה :
בקערה לשים חצי חבילה פתיתי ברוקולי לאחר שסחטנו מהם את עודפי המים מההקפאה,
נוסיף גבינה בולגרית מפוררת, גבינה צהובה, נערבב , נטעם ונוסיף מלח לפי הצורך, בקערית נקשקש ביצה ,
נוסיף 3/4 ביצה לתערובת הגבינות (נשאיר 1/4 ביצה להברשת המאפים).
אופן הכנה,
נניח דף פילו על נייר אפייה , נשמן היטב נתחיל לגלגל את דף הפילו מהפינה התחתונה עד לאמצע, נשים כפית גדושה לאורך דף הפילו (צמוד לגלגול ) לא צריך יותר מכפית , נמשיך לגלגל עד שנשאר משולש , נכווץ את הגליל שנוצר (ראה סרטון)
נחבר את 2 קצוות הגליל המכווץ, קיבלנו צורת פרח עם בסיס , נשים כפית גדושה מהמילוי ונעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה .
נכין כך את כל המאפים נבריש את הבצק עם הביצה שהשארנו
נאפה בחום 180 מעלות (תנור מחומם מראש) כ-1/2 שעה או עד שהמאפים זהובים/שחומים.
נגיש חם ונתענג






4 תגובות
זה מהמםםםםםםם והסרטון מעולה! מדגים בדיוק איך צריך להכין. בלעדיו אין סיכוי לדעת להכין את זה. אלופה שלי את
תודה יפתי איזה כיף שאהבת יצא טעים אשש נשיקות
סיגלי איזה מנה נהדרת!
תודה על הסרטון עם ההסבר,כל כך ברור ועוזר להבין איך להכין את הצורה היפהפייה
רויטלי תודה רבה אהובה מנה ממש טעימה שמחה שאהבת נשיקות וחיבוקים 😍😍😍