מאפה בצק עלים גבינת חמד , בטטה, תפוח אדמה, זיתים ובצל, מאפה טעים וקל להכנה בתוספת סלט זו ארוחת ערב נהדרת גבינת החמד משתלבת מעולה עם כל הטעמים לאכול חם ולהתענג .
חומרים :
1/2 חבילת בצק עלים
1 חבילה גבינת חמד 16% (250 גרם)
100 גבינת חמד 5% מגורדת
1 תפוח אדמה בנוני
1 בטטה קטנה
1 בצל קטן פרוס לטבעות
1 כף רוטב פסטו
1/2 כוס זיתים מגולענים וחתוכים
1/2 כוס חלב
1 כף קמח רגיל
אופן הכנה:
בסיר עם מים לבשל את הבטטה והתפוח אדמה כ-15 דקות (חצי בישול לא לבשל עד לריכוך מלא ) ולקרר.
להניח את בצק העלים (אין צורך לרדד ) בתבנית בגודל 30/25 , (בגודל הזה נוצרו לנו גם דפנות ) לחורר עם מזלג את התחתית והדפנות במיוחד בחיבורים (על מנת שהבצק לא יתפח ), להכניס לתנור מחומם מראש ל-180 מעלות ל-15 דקות בזמן הזה נכין את המילוי.
לקלף ולחתוך לקוביות קטנות את התפוח אדמה והבטטה לשים בקערה , להוסיף זיתים מגולענים וחתוכים , בצל פרוס לטבעות, 1 כף רוטב פסטו, 1/2 כוס חלב, 1 כף קמח, 1 חבילה גבינת חמד 16% שומן חתוכה גס (אפשר ידנית) קורט מלח ( לא הרבה כי יש מלח בגבינה והזיתים ), לערבב היטב והמילוי מוכן,
להוציא את התבנית עם הבצק עלים האפויה חלקית (זהירות חם) לשפוך את המילוי על הבצק , לפזר מלמעלה את גבינת החמד 5% המגורדת, להכניס לתנור ולאפות עוד כ-35 דקות עד שהמאפה משחים.