היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

טארט אגוזים וטופי

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

טארט אגוזים וטופי

 
 
 
 
טארט אגוזי מלך וטופי ממש אבל ממששש טעים לא תפסיקו ליישר מזהירה מראש!!אני וטופי זה סיפור אהבה הוא משתלב מצוין עם כל סוגי האגוזים, אם היה אפשר מבחינה קלורית כן..  הייתי זוללת אותו בכפית בלי סוף , הטארט משגע, האגוזים קריספים הבסיס חמאתי ופריך הטופי מוסיף עוד מרקם וטעם בקיצור ביס מושלם….

 

טארט אגוזים וטופי

חומרים תבנית מלבנית 30/20
150 גרם חמאה
1.3/4 כוסות קמח
3 כפות סוכר
1 כף חלב
2 חלמונים

מילוי
350 גרם אגוזי מלך
1/2 כוס מייפל
1/2 כוס סוכר חום בהיר
1 ביצה

טופי:
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס שמנת מתוקה 38%
20 גרם חמאה
1 כף סירופ תירס (אופציה לא חובה אבל מוסיף ברק וגמישות)

אופן הכנה בסיס
בקערה לשים קמח , 3 כפות סוכר, חמאה 1 כף חלב  וחלמון ביצה לערבב/למעוך עם מזלג עד לקבלת פירורים , 
לרפד תבנית בנייר אפייה לשטח את פירורי הבצק על התבנית בשכבה אחידה לחורר את הבצק עם מזלג ,להכניס למקפיא ל-15 דקות.

לחמם תנור 180 מעלות ולאפות את הבסיס כ- 20 דקות עד להזהבה (לא לכבות את התנור).


מילוי: 

בקערית לערבב סירופ מייפל, 1/2 כוס סוכר חום , 1 ביצה לערבב היטב,

לפזר את האגוזים על  הבסיס (לסדר את חצאי האגוזים עם הצד היפה למעלה ),  לפזר עם כף את תערובת המייפל שהכנו ולהכניס לתנור ל-15 -20 דקות או עד שהאגוזים מזהיבים ומקבלים צבע יפה.


להוציא ולקרר בחוץ,


אופן הכנה רוטב טופי :

מזהירה מראש אסור לגעת בקרמל בשום שלב הוא רותח !
מחממים את השמנת במיקרוגל לסף רתיחה, מניחים בצד.
בסיר/קלחת על אש קטנה (צריך סבלנות) מחממים את הסוכר בלי לערבב עד שהוא מתחיל להתקרמל , 
אני מנענעת את הקלחת על מנת שכל הסוכר יימס,
ברגע שהסוכר מקבל צבע זהוב כהה והוא חלק (זהירות לא לשרוף את הסוכר) , מוסיפים את השמנת החמה בהדרגה לקרמל, לא לדאוג זה מבעבע להמשיך לערבב את המסה (רצוי עם כף מעץ) עד לקבלת טופי (גם אם יש מעט גושים להמשיך לערבב זה מסתדר (על אש נמוכה, צריך טיפה סבלנות ואז הפלא קורה) עד להמסה, לתת לטופי לבעבע ולהסמיך (על אש נמוכה )  להוסיף חמאה וסירופ תירס לערבב ולהסיר מהאש, לפזר על אגוזי המלך עם כף בצורה אחידה , להניח לקירור  מוחלט, לחתוך לקוביות ולהתענג.

לשמור במקרר מכוסה .




 

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

4 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן