טארט אגוזים וטופי
טארט אגוזים וטופי
חומרים תבנית מלבנית 30/20
150 גרם חמאה
1.3/4 כוסות קמח
3 כפות סוכר
1 כף חלב
2 חלמונים
מילוי
350 גרם אגוזי מלך
1/2 כוס מייפל
1/2 כוס סוכר חום בהיר
1 ביצה
טופי:
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס שמנת מתוקה 38%
20 גרם חמאה
1 כף סירופ תירס (אופציה לא חובה אבל מוסיף ברק וגמישות)
אופן הכנה בסיס
בקערה לשים קמח , 3 כפות סוכר, חמאה 1 כף חלב וחלמון ביצה לערבב/למעוך עם מזלג עד לקבלת פירורים ,
לרפד תבנית בנייר אפייה לשטח את פירורי הבצק על התבנית בשכבה אחידה לחורר את הבצק עם מזלג ,להכניס למקפיא ל-15 דקות.
לחמם תנור 180 מעלות ולאפות את הבסיס כ- 20 דקות עד להזהבה (לא לכבות את התנור).
מילוי:
בקערית לערבב סירופ מייפל, 1/2 כוס סוכר חום , 1 ביצה לערבב היטב,
לפזר את האגוזים על הבסיס (לסדר את חצאי האגוזים עם הצד היפה למעלה ), לפזר עם כף את תערובת המייפל שהכנו ולהכניס לתנור ל-15 -20 דקות או עד שהאגוזים מזהיבים ומקבלים צבע יפה.
להוציא ולקרר בחוץ,
אופן הכנה רוטב טופי :
אני מנענעת את הקלחת על מנת שכל הסוכר יימס,
לשמור במקרר מכוסה .

4 תגובות
האם יש אפשרות להפוך את זה לפרווה. נראה מעולההה. רק שלא מתאים לי וחבללח
היי כן בהחלט את החמאה תחליפי בכמות זהה מחמאה או שמן קוקוס, את החלב בקרם קוקוס ואת השמנת מתוקה בקרם קוקוס בהצלחה
שימי לב קרם קוקוס לא חלב קוקוס ….
חשוב מאוד לשים את קרם הקוקוס כמה שעות במקרר ולהשתמש רק בקרם שמצטבר למעלה הוא יותר שומני ופחות נוזלי