מלנזאנה מנה איטלקית של שכבות חצילים, רוטב עגבניות , גבינת מוצרלה ופרמז'ן אפויה בתנור טעימה ביותר,
אי אפשר להפסיק לאכול, מה גם שאפשר להכין אותה מראש ורק להקרים ברגע האחרון , את המלנזאנה אכלתי לראשונה אצל יהודית ברזובסקי המוכשרת , סטייליסטית סי סטייל איטלקיה שמבשלת אוכל איטלקי אמיתי איכותי וטעים, את החצילים אפיתי בתנור במקום לטגן ( לחסוך קצת בקלוריות) לא מרגישים בהבדל ממליצה בחום!!!
חומרים לתבנית /20/30 או תבניות אישיות .
3 חצילים גדולים
1/3 כוס שמן חמניות
1 כפית מלח
רוטב:
1 צנצנת רוטב עגבניות איכותי 800 גרם( אני משתמשת במחית עגבניות של mutti עגבניות 99.5% ללא חומר משמר )
1 שן שום מגורדת דק,
3 עלי בזיליקום שלמים,
1/4 כוס שמן
1/2 כפית מלח
1 כף פפריקה
1/2 כוס מים
ציפוי:
300 גרם (חבילה וחצי ) גבינת מוצרלה
200 גרם פרמז'ן מגורד דק
חצילים : נרחץ היטב , נקלף חלק מהקליפה, נפרוס עיגולים עבים 1 ס"מ (זה חשוב)
נמרח עם מברשת את החציל בשני הצדדים בשמן חמניות,
נפזר מלח בשני הצדדים, נכניס לתנור על נייר אפייה במצב גריל 200 מעלות בחלק העליון ל-15 דקות בערך, כשמשחים הופכים את החציל לצד השני עד להשחמה להניח בצד לשמור בקופסה.
תגובה אחת
מקסים. כרגיל. אוהבת את המתכונים שלך. תודה