מתכון שקיבלתי מדודתי אורה אוחיון מאילת המתכון מלווה אותה המון שנים והיא תמיד אופה חלות מדהימות ,
הכי טעים לאכול עם דגים חריפים של שבת או סתם מריחה של חמאה ודבש, הן פשוט מעדן, את בצק החלה הזה מתפיחים פעמיים ועוד פעם נוספת לאחר שיוצרים את הצורה .
חומרים (3 חלות )
1.1/4 ק"ג קמח
1/2 כוס שמן
3 ביצים
40 גרם שמרים טריים (או 2 כפות שמרים יבשים)
כ- 3 כוסות מים
1/2 כוס סוכר
1 כף מלח
קישוט:
1 ביצה להברשה,
שומשום, סוכר גבישי, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, קצח, פשתן,
אופן הכנה:
לשים את השמרים הטריים בחצי כוס מים עם 1/2 כפית סוכר ולערבב
(במידה ומכינים עם שמרים יבשים אין צורך להמיס במים מוסיפים ישירות לקמח )
בקערת מיקסר לשים את הקמח להוסיף את הסוכר, המלח, ולערבב עם וו הלישה כחצי דקה לעצור את המיקסר ,
להוסיף שמן , ביצים (לטרוף קצת בקערית ) 2.1/2 כוסות מים , לערבב במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק אלסטי חלק וגמיש אם הבצק מעט יבש יש להוסיף מים בהדרגה (כל קמח סופח כמות שונה של נוזלים ) הלישה עורכת לפחות 10 דקות .
(אפשר כמובן ללוש ידנית אבל זו עבודה קשה יותר….)
להניח בקערת המיקסר לקמח מעט את הקערה להניח את הבצק ולקמח ממש מעט , לכסות במגבת נקייה ולהניח בצד להתפחה, עד שהבצק מכפיל את עצמו כ- 1 שעה .
לאחר שהבצק תפח יש להוציא ממנו את האוויר וללוש היטב עוד כ -5 דקות (אם לשים ידנית, לקמח מעט את המשטח וללוש היטב כ-5 דקות.) להניח בצד להכפלת הנפח,
לחלק את הבצק לחתיכות שוות ליצור נקניקים , לקלוע צמות , או ליצור עיגולים , כיד הדמיון הטובה עליכם ,להעביר למגש עם נייר אפייה משומן מעט , להבריש בביצה טרופה , לפזר שומשום, סוכר גבישי , או כל תוספת אחרת, לכסות בנייר אפייה ולהתפיח עד להכפלת הנפח.
לחמם תנור ל-180 מעלות לשים בתחתית התנור תבנית קטנה עם מים רותחים, להכניס את החלות לתנור ולאפות 10 דקות לאחר מכן להוציא את התבנית עם המים ולאפות עוד כ-30 דקות עד שהחלות שחומות ואפויות היטב.
סרטון הדגמה שלקחתי מיוטיוב לקליעת חלה עם 6 רצועות קל ופשוט





















3 תגובות
הכנתי לחג. יצאו חלות יפיפיות ואוריריות. אוהבת את הבלוג שלך. תודה וחג שמח
איזה כיף שמחה שאהבת חג שמח ושנה טובה ומתוקה 🙂
איזה כיף שמחה שאהבת חג שמח ושנה טובה ומתוקה 🙂