היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

חלה לשבת

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מתכון שקיבלתי מדודתי אורה אוחיון מאילת המתכון מלווה אותה המון שנים והיא תמיד אופה חלות מדהימות ,
הכי טעים לאכול עם דגים חריפים של שבת או סתם מריחה של חמאה ודבש, הן פשוט מעדן, את בצק החלה הזה מתפיחים פעמיים ועוד פעם נוספת לאחר שיוצרים את הצורה .

חומרים (3 חלות )
1.1/4 ק"ג קמח
1/2 כוס שמן
3 ביצים
40 גרם שמרים טריים (או 2 כפות שמרים יבשים)
כ- 3 כוסות מים
1/2 כוס סוכר
1 כף מלח

קישוט:
1 ביצה להברשה,
שומשום, סוכר גבישי, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, קצח, פשתן,

אופן הכנה:
לשים את השמרים הטריים בחצי כוס מים עם 1/2 כפית סוכר ולערבב
(במידה ומכינים עם שמרים יבשים אין צורך להמיס במים מוסיפים ישירות לקמח )

בקערת מיקסר לשים את הקמח להוסיף את הסוכר, המלח, ולערבב עם וו הלישה כחצי דקה לעצור את  המיקסר ,
להוסיף שמן , ביצים (לטרוף קצת בקערית ) 2.1/2 כוסות מים , לערבב במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק אלסטי חלק וגמיש אם הבצק מעט יבש יש להוסיף מים בהדרגה (כל קמח סופח כמות שונה של נוזלים ) הלישה עורכת לפחות 10 דקות .

(אפשר כמובן ללוש ידנית אבל זו עבודה קשה יותר….)

להניח בקערת המיקסר לקמח מעט את הקערה להניח את הבצק ולקמח ממש מעט , לכסות במגבת נקייה ולהניח בצד להתפחה, עד שהבצק מכפיל את עצמו כ- 1 שעה .

לאחר שהבצק תפח יש להוציא ממנו את האוויר  וללוש היטב עוד כ -5 דקות (אם לשים ידנית, לקמח מעט את המשטח וללוש היטב כ-5 דקות.) להניח בצד להכפלת הנפח,

לחלק את הבצק לחתיכות שוות ליצור נקניקים , לקלוע צמות  , או ליצור עיגולים , כיד הדמיון הטובה עליכם ,להעביר למגש עם נייר אפייה משומן מעט , להבריש בביצה טרופה , לפזר שומשום, סוכר גבישי , או כל תוספת אחרת, לכסות בנייר אפייה ולהתפיח עד להכפלת הנפח.

לחמם תנור ל-180 מעלות לשים בתחתית התנור תבנית קטנה עם מים רותחים, להכניס את החלות לתנור ולאפות 10 דקות  לאחר מכן להוציא את התבנית עם המים ולאפות עוד כ-30 דקות עד שהחלות שחומות ואפויות היטב.

סרטון הדגמה שלקחתי מיוטיוב לקליעת חלה עם 6 רצועות קל ופשוט

!

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן