בראוניז מיוחד

ריבועי בראוניז מושחתים !!! מוגשים כקינוח שולחן ארוך מרכיבים את הקינוח לעיני האורחים, קינוח שהוא הצגה.
רעיון שלקחתי ממסעדה שאכלתי בה ,
תדמיינו קוביות של בראוניז, זילוף של מוס וניל, מוס שוקולד, רוטב שוקולד, קראנץ' שוקולד פייטה ואגוזי לוז מלוחים , המון מרקמים שבאופן מפתיעה משתלבים לקינוח מפנק ולא מתוק מידי, הנאה מובטחת…..
בראוניז מיוחד
תבנית 30/25 (חד פעמית עם דפנות גבוהות )
חומרים: ל- 16 קוביות 5×3 ס"מ
200 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר איכותי
50 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס סוכר לבן
3/4 כוס קמח
1/4 כוס קקאו
4 ביצים L
1 כף ליקר פרנג'ליקו
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
קרם שוקולד :
1 שמנת מתוקה 38% (סה"כ 250 מ"ל)
100 גרם שוקולד
קרם וניל :
1 שמנת מתוקה 38% ( סה"כ 250 מ"ל) (פחות 3 כפות )
1 כף אינסטנט פודינג וניל
רוטב שוקולד :
50 גרם שוקולד מריר
3 כפות שמנת מתוקה (שהשארנו)
שוקולד ופייטה
50 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד לבן
3/4 כוס פייטה (שבבי וופל מקורמל) או קורנפלקס פשוט אבל שווה למצוא את הפייטה.
1 כוס אגוזי לוז קלויים מלוחים שבורים גס ללא קליפה
3 שקיות זילוף
נייר פרגמנט מעוצב /נייר כסף להגשה
בראוניז אופן הכנה :
חשוב להוסיף את המרכיבים לפי הסדר הבא:
שמים בקערה חסינת חום 150 גרם שוקלד ו-200 גרם חמאה מכניסים למיקרוגל להמסה כ-2 דקות לבדוק באמצע עד שהשוקולד והחמאה נמסים לחלוטין, להוציא מהמיקרוגל ולערבב עד לקבלת בלילה אחידה,
להוסיף סוכר חום וסוכר לבן , לערבב ידנית ולהניח בצד.
לקצוץ גס את השוקולד המריר בעזרת סכין, להניח בצד.
להוסיף לתערובת השוקולד המומס את הביצים, אחת אחת תוך כדי ערבוב ידני, להוסיף ליקר, קמח וקקאו, לערבב עד לקבלת תערובת אחידה, להוסיף שוקולד קצוץ ואגוזי מלך ולערבב מעט .
להניח על התבנית נייר אפיה לשפוך את תערובת השוקולד לתבנית, לשטח את התערובת בצורה אחידה, לאפות בחום 180 מעלות כ-15 עד 20 דקות בלבד (ברגע שנעשה קרום קצת קשה מעל העוגה (בקצוות ) ומרכז העוגה עדיין קצת רוטט זה מוכן להוציא מהתנור) לקרר ולשמור במקרר עד להגשה .
מוס שוקולד :
בקערית למיקרוגל נשים 100 גרם שוקולד מריר ו-3 כפות שמנת מתוקה להמיס במיקרוגל כ-1 דקה לערבב עד לקבלת רוטב אחיד.
להקציף במיקסר את יתרת מיכל השמנת מתוקה עד לקבלת קרם, להוסיף את השוקולד המומס ולהקציף עד לקבלת קרם יציב ( לא להקציף יותר מידי ) להעביר לשקית זילוף ולשמור במקרר .
מוס וניל:
להקציף במיקסר 1 מיכל שמנת מתוקה (פחות 3 כפות ) וכף אינסטנט פודינג וניל לקרם יציב, להעביר לשקית זילוף ולשמור במקרר
שוקולד ופייטה:
בקערית למיקרוגל לשים את השוקולד הלבן והמריר להמיס בפולסים של 30 שניות ולערבב, כשהשוקולד אחיד וחלק להוסיף את הפייטה ולערבב עד שכל הפייטה מצופה, לשטח את התערובת נייר אפייה , לשים עוד נייר ולשטח דק להכניס למקפיא (זה לא צריך להיות סימטרי אנחנו נשבור את זה גס בהגשה.
רוטב שוקולד ממש לפני ההגשה :
בקערית למיקרוגל שמים שוקולד מריר ו3 כפות שמנת מתוקה להמיס בפולסים עד לקבלת רוטב שוקולד חלק להעביר לשקית זילוף .
הגשה:
על שולחן נניח נייר פרגמנט / נייר כסף/ לאורך השולחן, נחתוך את הבראוניז לחתיכות 5×3 ס"מ לסדר אותם בשורה על דפי ההגשה,
מזלפים 2 זילופים של מוס שוקולד על כל הבראוניז, מזלפים באמצע זילוף אחד של מוס וניל,
מזלפים רוטב שוקולד חמים על הכל , שוברים את השוקולד והפייטה הקפוא ומניחים על כל בראוני חתיכה, מפזרים אגוזי לוז שבורים גס, מחלקים כפיות , ונותנים לכולם להתענג !!! אפשר לזלף את יתרת המוס שנשאר על הנייר בצורה חופשית …













תגובה אחת
אני לא חובבת שוקולד אבל זה קינוח שאי אפשר לעמוד בפניו ובטח לא בצורת ההגשה שלו! קינוח מושחת ומדהים שכל אחד חייב להכין וךטעום. אשרייך סיגי