בצל ממולא חגיגי עם פטנט אדיר, מקפיאים, מפשירים וממלאים, אין צורך לבשל את הבצל לפני, (חשוב להפשיר היטב את הבצל) מקבלים בצלים שמנמנים, עסיסיים, טעימים, ברוטב חמוץ מתוק, שעוברים בישול קצר ונכנסים לתנור לשעתיים , מתקבל תבשיל משגע במרקם הורס!! עם טעמים מיוחדים..
חשוב!! להקפיא את הבצלים עם הקליפות בשקית לפחות 12 שעות לפני ההפשרה


בצל ממולא חגיגי
יש להקפיא את הבצל לפחות ל- 12 שעות לפני ההפשרה
חומרים:
סיר סוטאז' קוטר 28 ס"מ (עם ידיות מתכת )
חומרים:
9 בצלים גדולים מאוד (שעברו הקפאה והפשרה עם הקליפה)
חומרים למלית כוס 200 מ"ל :
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
2 כוסות אורז עגול שטוף ומסונן
2 כפות שמן
4 עגבניות שרי
1 שן שום קטנה
2 כפות רסק גדושות
1 בצל גדול מגורד גס
1 כף לימון טרי
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה
1 כפית סוכר
1 כף רכז רימונים
1/2 חבילה פטרוזיליה טרייה שטופה וקצוצה (לשמור חופן לרוטב)
1/2 חבילה כוסברה טרייה שטופה וקצוצה (לשמור חופן לרוטב)
6 עלי נענע טרייה
לרוטב:
4 כוסות מים רותחים .
3 כפות רסק טבעי או כוס וחצי רוטב עגבנות איכותי
1 כפית מלח
1 כף פפריקה
1/4 כפית פלפל שחור
4 כפות רכז רימונים
1 כף סוכר
1/2 לימון
חופן עשבי תיבול קצוצים ושטופים (שהכנו למלית)
אופן הכנה:
מפשירים היטב את הבצל (שהקפאנו מראש לפחות 12 שעות) להפשיר היטב
מקלפים את הבצלים חותכים את הקצוות, יוצרים חתך לאורך הבצל עד לאמצע (לא עד הסוף)
הבצל מגיר נוזלים זה בסדר, מפרידים את שכבות הבצל, ומניחים בצד
המילוי :
לשים אורז שטוף, בשר טחון, 2 כפות שמן, 3/4 מכמות עשבי הטיפול (פטרוזיליה, כוסברה ונענע ),
בצל מגורד גס, עגבניות שרי מגורדות/קצוצות דק, 2 כפות רסק , שום כתוש, 1 כפית סוכר, 1 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, 1 כפית פפריקה, 1 כף רכז רימונים, לערבב עם כף עד לקבלת תערובת אחידה (אפשר לערבב גם ידנית) .
הרכבת הממולאים:
בסיר שמים 2 כפות שמן, ממלאים את הבצלים בתערובת האורז והבשר, מניחים בקצה הבצל 1 כף מהמלית וסוגרים (כמו שבלול) מסדרים את כל הבצלים בסיר, בצורה מעגלית, אני דוקרת את הבצלים עם סכין חדה על מנת שהרוטב יחלחל לתוך הבצל בזמן הבישול.
בקערה שמים את כל חומרי הרוטב:
4 כוסות מים רותחים, 3 כפות רסק עגבניות 1 כפית מלח גדושה,1 כף פפריקה, 1/4 כפית פלפל שחור,
מיץ מ- 1/2 לימון, 4 כפות רכז רימונים, 1 כף סוכר, 1/4 מעשבי התיבול ששמרנו,
מערבבים וטועמים תיבול (הרוטב צריך להיות חמוץ מתוק) במידת הצורך מוסיפים טעמים לאיזון,
מפזרים את הרוטב על הממולאים, מרתיחים את התבשיל כ-10 דקות עם מכסה סגור , מנמיכים את האש ומבשלים כ-3/4 שעה עם מכסה סגור, מדי פעם מוזגים עם כף מהרוטב בסיר על כל הממולאים. לאחר הבישול אני מכניסה את הסיר לתנור שחומם מראש ל-180מעלות לשעה וחצי – שעתיים, להוציא להגיש לאכול ולהתענג על כל ביס .











