היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

בורקס פילו במילוי תרד וגבינות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

בורקס פילו במילוי תרד וגבינות 


בורקס פילו במילוי תרד, גבינה בולגרית ושמנת, זה מעדן , טעם ילדות מבחינתי רק שסבתא שלי הייתה מכינה מבצק מיוחד, בצק שצריך להשרות אתו לילה בשמן, לפתוח דק דק, למלא לגלגל בקיצור לא קל, בעיני פילו הוא בצק נהדר,  הוא קריספי מבחוץ ורך מבפנים, אנחנו שולטים בכמות השמן (בכל זאת קיץ בגד ים …. ) תרד זה ירק מדהים וטעים מה גם שהוא מאוד בריא ודל קלוריות , אני מוסיפה אותו לסלטים , פשטידות , אומלטים ואם מוסיפים לו גבינות הוא משתבח ומשתדרג,  קיץ שעבר בילינו את חופשת הקיץ שלנו בכריתים ביוון בכל בוקר נהנתי ממאפה של תרד וגבינה בתוך בצק קריספי וטעים ומאז בכל פעם שאני מכינה את הבורקס אני חוזרת ליוון לנופש המשפחתי לטברנות, לשירים ביוונית לשמחת החיים לחוף הים וזה עושה טוב לנשמה,  המאפה יצא משגע אז שנכין?
חומרים: כ- 24 יחידות
1 חבילה בצק פילו
1 חבילה תרד גדולה עלים בלבד ( שטופים היטב וקצוצים גס)
1 מיכל שמנת חמוצה 27% 200 מ"ל
200 גרם גבינה צהובה
350 גרם גבינה בולגרית 
3/4 כוס שמן (להברשת הפילו)
1/2 כוס שומשום לקישוט
1/4 כוס קצח לקישוט


אופן הכנה :

מערבבים בקערה : תרד קצוץ, גבינה בולגרית, שמנת וגבינה צהובה עד לקבלת תערובת אחידה, לטעום ובמידת הצורך להוסיף מעט מלח.


אופן הכנת המאפים:

מניחים על משטח עבודה מרופד בנייר אפייה, עלה פילו אחד מברישים היטב בשמן , מניחים עליו עוד עלה פילו ומברישים בשמן, חותכים את העלים  ל- 4 חלקים שווים,
במרכז כל ריבוע מניחים כף גדושה מאוד מתערובת התרד והגבינות ,
מקפלים את עלי הפילו בצורת מעטפה,
שמים בתבנית (מרופדת בנייר אפיה )כשהתפר כלפי מטה , ממלאים את כל עלי הפילו באותה צורה ,
מורחים את הבצק במעט שמן ומפזרים שומשום וקצח 
ואופים בתנור שחומם מראש בחום 180 מעלות כ-20 דקות או עד שהמאפים מזהיבים מגישים חם ומתענגים.

לאופציה יותר דיאטטית : להחליף את השמנת החמוצה בגבינת קוטג' 5% , גבינה צהובה 15%, גבינה בולגרית 5%
ולהכין את המאפים יותר קטנים …

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן