בורקס בשר חצילים עשבי תיבול וצנוברים בציפוי קצח ושומשום טעים וריחני את המילוי אפשר להכין יום לפני ולחסוך זמן ביום ההכנה לאכול חם ישר מהתנור אני אוהבת להכין את הבורקס דק לא עבה .
חומרים
1 חבילה בצק עלים (להפשיר במקרר)
1/2 ק"ג בשר טחון
2 בצלים גדולים
חופן כוסברה (שטופה וקצוצה )
חופן פטרוזיליה (שטופה וקצוצה)
1/2 כוס צנוברים/שקדים לבנים
1 חציל גדול
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון
1/4 כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט
מעט קצח ושומשום לקישוט
1 ביצה
אופן הכנה:
לצלות את החציל על הגז (אני מרפדת את הגז בנייר כסף למניעת לכלוך) כ- 7 דקות מכל צד (עד שראש החציל רך) להניח בצד לקירור (לאחר שהתקרר לחצות לחצי לאורך ולהוציא את בשר החציל עם כף לקערה ).
בסיר בינוני לטגן 2 בצלים קצוצים עם רבע כוס שמן, להוסיף בשר טחון , לטגן עד שהבשר מחליף את צבעו והנוזלים מתאדים, להוסיף תיבול ולכבות את האש, להוסיף את החציל, לערבב היטב, להוסיף פטרוזיליה וכוסברה, לטעום ולתקן תיבול להניח לקירור.
פותחים את בצק העלים ומניחים בקצה הבצק 3 כפות מהמלית לאורך מגלגלים עד לסגירת המאפה(סיבוב אחד) לחתוך ולהדק את הקצוות , להניח בתבנית התנור מרופדת בנייר אפייה , להכין כך את כל הרולדות ,
לבצע חתכים ברולדות למרוח ביצה לפזר קצח, שומשום,
לאפות בחום 180 מעלות כ-40 דקות או עד שהמאפה זהוב

















תגובה אחת
נשבעת לך שעשית אותי רעבהההההה….אחד הטעימים!