היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

בורקס חצילים ובשר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

בורקס בשר חצילים עשבי תיבול וצנוברים בציפוי קצח ושומשום טעים וריחני את המילוי אפשר להכין יום לפני ולחסוך זמן ביום ההכנה לאכול חם ישר מהתנור אני אוהבת להכין את הבורקס דק לא עבה .

חומרים
1 חבילה בצק עלים (להפשיר במקרר)
1/2 ק"ג בשר טחון
2 בצלים גדולים
חופן כוסברה (שטופה וקצוצה )
חופן פטרוזיליה (שטופה וקצוצה)
1/2 כוס צנוברים/שקדים לבנים
1 חציל גדול
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון
1/4 כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט

מעט קצח ושומשום לקישוט
1 ביצה

אופן הכנה:
לצלות את החציל על הגז (אני מרפדת את הגז בנייר כסף למניעת לכלוך) כ- 7 דקות מכל צד (עד שראש החציל רך) להניח בצד לקירור (לאחר שהתקרר לחצות לחצי לאורך ולהוציא את בשר החציל עם כף לקערה ).

בסיר בינוני לטגן 2 בצלים קצוצים עם רבע כוס שמן, להוסיף בשר טחון , לטגן עד שהבשר מחליף את צבעו והנוזלים מתאדים, להוסיף תיבול ולכבות את האש, להוסיף את החציל, לערבב היטב, להוסיף פטרוזיליה וכוסברה, לטעום ולתקן תיבול להניח לקירור.

פותחים את בצק העלים ומניחים בקצה הבצק 3 כפות מהמלית לאורך מגלגלים עד לסגירת המאפה(סיבוב אחד) לחתוך ולהדק את הקצוות , להניח בתבנית התנור מרופדת בנייר אפייה , להכין כך את כל הרולדות ,

לבצע חתכים ברולדות למרוח ביצה לפזר קצח, שומשום,

לאפות בחום 180 מעלות כ-40 דקות או עד שהמאפה זהוב

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן