בורקס במילוי גבינות שטוח

בורקס הוא בהחלט מאכל ישראלי עם הרבה כבוד לפחות אצלנו בבית, יש לי המון זיכרונות ילדות טעימים שלו זה ידוע שאני ובצקים חברים טובים…
שבתות בבוקר אצל סבי וסבתי זה תמיד בורקס גבינה וביצים, כשהלכנו לים זה היה המאכל האידאלי.
בחג שבועות חגגנו עם בורקסים בשלל מילויים, גבינות, תפוח אדמה, תרד, עם סוגי בצקים שונים בצק טורקי, בצק פילו או בצק עלים (שהכינו בבית ) הצורות משתנות , שבלולים, משולשים, ריבועים, כמאפה שלם או בודדים הוא היה הכוכב, תמיד מלווה עם גבינות, סלטי ירקות, ביצים קשות ושלל מזטים.
בורקס במילוי גבינות אבל שטוח, זה קריספי, טעים, מתפצפץ בפה כזה עוד לא אכלתם.

בורקס במילוי גבינות שטוח
חומרים: 10 יחידות עגולות שטוחות
1 חבילה בצק עלים קר מהמקרר (זה חשוב)
250 גרם גבינת חמד 5%
250 גרם גבינה בולגרית
200 גרם מוצרלה
100 גרם קשקבל מגורדת (לא חובה אבל ממש טעים)
1 ביצה להברשת הבורקס
1/2 כוס שומשום
מעט קמח לקימוח
אופן הכנה :
נחמם תנור 180 מעלות .
על נייר אפייה נפזר ממש מעט קמח, נפרוס חתיכה בגודל 26 ס"מ , (את יתרת הבצק נכניס למקרר) נקמח מעט את המערוך ונרדד ממש בעדינות עד לקבלת בצק באורך 28 ס"מ וברוחב 28 ס"מ ,
נחתוך את הבצק ל- 4 מלבנים, נפזר 1/3 מכל הגבינות בצורה שווה על כל הבצק ,
נגלגל את הבצק לכל האורך וניצור גליל ,
אופציה: במקום לפזר את הגבינות אפשר להניח אותם בקצה הבצק במרוכז לכל האורך לגלגל ולהמשיך באותו תהליך .
אופציה: במקום לפזר את הגבינות אפשר להניח אותם בקצה הבצק במרוכז לכל האורך לגלגל ולהמשיך באותו תהליך .

מסובבים את קצה הגליל סביב עצמו ויוצרים שבלול נכניס את קצה השבלול מתחת לשבלול (שלא יפתח)

נשטח את השבלול עם היד, נרדד מעט עם מערוך עד לקבלת עיגול שטוח בעובי 1 ס"מ.


להניח על נייר אפייה , להבריש עם ביצה, לפזר שומשום בנדיבות, בצורה זו נכין את כל הבורקסים (זה מספיק ל-10 יחידות ), נכניס לתנור ל1/2 שעה או עד שהבורקס זהוב שחום, חותכים ל- 4 ומגישים חם .
** אפשר להוסיף , זיתים, עשבי תיבול, עגבניות מיובשות,
** חשוב לעבוד עם בצק קר למניעת הדבקות

למתכוני בורקס נוספים:












13 תגובות
רעיון מהמם ואני מתה על בצק קריספי כך שזה בול בשבילי
תודה אהובה איזה כיף שאהבת 😍😘
מיוחד, שונה
תודה
נראה נפלא
נישמע נהדר
המתכונים שלך פשוט נהדרים, תודה לך!♡♥♡
תודה רבה חייבים לגוון 🙂
תודה רבה שמחה שאהבת 🙂
תודה רבה איזה כיף שאהבת 🙂
איזה כיף המון המון תודה 🙂
יש לי בצק פילאס…תופס? 🙂
היי תנסי לא צריכה להיות בעייה , לדעתי אין צורך לרדד אותו כי הוא יותר דק 🙂
מעולה אהבתי מאוד…