בוריקטס גבינה חם וטעים לחג השבועות, תמיד טעים פתרון מצוין לשבת בבוקר עם ביצים קשות או לארוחת ערב מפנקת,
הכמות בערך כ-25 יחידות אני אופה מחצית מהכמות ואת החצי השני מקפיאה (לפני האפייה )
וכשמתחשק מאפה חם וטרי, מכניסים לתנור ללא צורך בהפשרה ותוך 20 דקות, נהנים מארוחה טעימה,
סלט ליד ואתם מסודרים.
חומרים:
3 כוסות קמח (350 גרם)
1 שקית אבקת אפייה
100 גרם חמאה (להוציא מהמקרר 20 דקות לפני )
1 מיכל שמנת חמוצה (15%)
1/4 כוס שמן
1 ביצה
1 כפית שטוחה מלח
מילוי:
300 גרם גבינה בולגרית או צפתית או גבינה בוכרית/חמד
2 פרוסות גבינה צהובה
1 ביצה
לציפוי :
1 ביצה
שומשום, קצח
בצק אופן הכנה:
מערבבים 3 כוסות קמח, 1 שקית אבקת אפייה , 100 גרם חמאה, 1 מיכל שמנת חמוצה , 1/4 כוס שמן,1 ביצה, 1 כפית שטוחה מלח, לערבב עם מזלג ואז ללוש עם היד לקבלת בצק אחיד לעטוף בניילון ולהניח במקרר ל-1 שעה
מילוי :
בקערה לפורר את הגבינה המלוחה , לגרד 2 פרוסות גבינה צהובה ו-1 ביצה לתערובת אחידה.
אופן הכנה:
לאחר שעה נחלק את הבצק לשניים ,
נרדד כל חלק על נייר אפיה מקומח לריבוע בעובי 1/2 ס"מ , ניצור עיגולים בקוטר 8 ס"מ בעזרת כוס או קורץ עיגולים, נניח כפית בריאה ממלית הגבינות על כל עיגול,
לסגור צד אחד של העיגול לצידו השני וליצור חצי עיגול , להדק היטב ולהניח בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה , להמשיך ליצור את הבורקיטס עם שאריות הבצק והחצי הנוסף, להבריש את הבורקיטס בביצה ולפזר שומשום בנדיבות,
** במידה ורוצים להקפיא חלק מהבורקיטס זה הזמן לסדר בקופסה ולהפריד בין קומה לקומה בנייר אפייה **
לאפות החום 180 מעלות כ-25 דקות או עד שמזהיב .
טיפ :*** חשוב לעבוד עם בצק קר (אני שומרת את הקמח שלי במקרר לפני השימוש), הבורקיטס יצאו פריכים ועסיסים.
*** למילוי אין צורך להוסיף מלח כיוון שהגבינות מספיק מלוחות.
*** לחסוך בעבודה אפשר להכין מראש להקפיא לפני האפייה,
*** לרדד את הבצק על נייר אפייה מקומח קלות , חסכנו בניקיון ויותר קל לחלץ את הבצק לתבנית.
4 תגובות
נראה מעולה ~~ תודה סיגלוש על השיתוף .
שבת שלום וחג שמח.
לינדוש(:
במה אפשר להחליף חמאה
במחמאה / מרגרינה 😊
מה כמות הקמח בגרמים