היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

בורגול עם בשר טחון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

בורגול עם בשר טחון, עשבי תיבול, צנוברים , מתובל טעים ועסיסי , תבשיל/סלט חם  שיפאר כל שולחן והכי חשוב קל להכנה. טעמי הבשר ועשבי התיבול מתמזגים עם הבורגול ויוצרים חגיגה בפה להגיש חם ולהתענג. לאופציה צמחונית /טבעונית להליף את הבשר בפטריות שקצוצות

חומרים: סיר קוטר 28 רצוי טפלון

500 גרם בשר בקר טחון (שומני קצת)
2 כוסות בורגול עבה/בינוני  (שטוף ומסונן)
1/4 כוס שמן
1 בצל גדול חתוך לקוביות
50 גרם צנוברים
1 כפית שטוחה קינמון
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית כמון
1/4 כפית בהרט
1.5 כפיות מלח
1/4 חבילה פטרוזיליה
1/4 חבילה כוסברה
חופן עלי נענע
4 כוסות מים

רימון להגשה (אופציה)

אופן הכנה :

לשטוף היטב את הפטרוזיליה, כוסברה וחופן עלי נענע ליבש ולקצוץ דק .

בסיר לשים 1/4 כוס שמן, בצל ולטגן עד להזהבה , להוסיף בשר טחון ולטגן עד שהבשר משחים ומשנה את צבעו וכל הנוזלים התאדו ונשאר רק שמן בתחתית, נתבל בקינמון, פלפל שחור, כמון, בהרט ומלח,  נוסיף 2 כוסות בורגול שטוף ומסונן (אין צורך לסחוט) 4 כוסות מים רותחים, נביא לרתיחה, נוסיף את עשבי התיבול הקצוצים (נשאיר 1 כף לקישוט המנה )  נערבב מעט נכסה את הסיר וננמיך את האש לבשל כ-20 דקות עד שהבורגול רך להעביר לצלחת הגשה לפזר את הצנוברים , עשבי התיבול שהשארנו ונקשט עם גרגרי רימון ולהגיש .

התבשיל טעים מאוד גם בחימום חוזר במיקרוגל .

במקום בשר טחון אפשר להוסיף קוביות בשר כתף 5 (מבושלות לריכוך מלא ) להוסיף לבצל ולהמשיך באותה דרך .

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן