בורגול עם בשר טחון, עשבי תיבול, צנוברים , מתובל טעים ועסיסי , תבשיל/סלט חם שיפאר כל שולחן והכי חשוב קל להכנה. טעמי הבשר ועשבי התיבול מתמזגים עם הבורגול ויוצרים חגיגה בפה להגיש חם ולהתענג. לאופציה צמחונית /טבעונית להליף את הבשר בפטריות שקצוצות
חומרים: סיר קוטר 28 רצוי טפלון
500 גרם בשר בקר טחון (שומני קצת)
2 כוסות בורגול עבה/בינוני (שטוף ומסונן)
1/4 כוס שמן
1 בצל גדול חתוך לקוביות
50 גרם צנוברים
1 כפית שטוחה קינמון
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית כמון
1/4 כפית בהרט
1.5 כפיות מלח
1/4 חבילה פטרוזיליה
1/4 חבילה כוסברה
חופן עלי נענע
4 כוסות מים
רימון להגשה (אופציה)
אופן הכנה :
לשטוף היטב את הפטרוזיליה, כוסברה וחופן עלי נענע ליבש ולקצוץ דק .
בסיר לשים 1/4 כוס שמן, בצל ולטגן עד להזהבה , להוסיף בשר טחון ולטגן עד שהבשר משחים ומשנה את צבעו וכל הנוזלים התאדו ונשאר רק שמן בתחתית, נתבל בקינמון, פלפל שחור, כמון, בהרט ומלח, נוסיף 2 כוסות בורגול שטוף ומסונן (אין צורך לסחוט) 4 כוסות מים רותחים, נביא לרתיחה, נוסיף את עשבי התיבול הקצוצים (נשאיר 1 כף לקישוט המנה ) נערבב מעט נכסה את הסיר וננמיך את האש לבשל כ-20 דקות עד שהבורגול רך להעביר לצלחת הגשה לפזר את הצנוברים , עשבי התיבול שהשארנו ונקשט עם גרגרי רימון ולהגיש .
התבשיל טעים מאוד גם בחימום חוזר במיקרוגל .
במקום בשר טחון אפשר להוסיף קוביות בשר כתף 5 (מבושלות לריכוך מלא ) להוסיף לבצל ולהמשיך באותה דרך .


















תגובה אחת
אהההההההההה זה בורגול….למה לא תיקנת אותי. את זה אני כן אוהבת!!! תמונות מהממות ונראה טעים בטירוף