היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

אושפלאו עוף

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אושפלאו עוף 

אושפלאו אורז ועוף מהיר הגרסה שלנו, תבשיל שאימי מכינה עוד מימי ילדותי, כל המשפחה אוהבת את האושפלאו שלה הוא יוצא רך ועסיסי אי אפשר להפסיק לאכול.

מאכל מהמטבח הבוכרי שאימצנו באהבה,  אחד היתרונות הגדולים של התבשיל  הוא האפשרות להכין את הרוטב עם העוף יום קודם, לשמור במקרר (הטעמים רק נספגים ומשתבחים) וביום הארוחה וסמוך לה מרתיחים ומוסיפים את האורז, מבשלים 30 דקות וזה מוכן,  מגישים לשולחן חם וטרי.

אושפלאו עוף

חומרים;
סיר סוטאז' 4 ליטר (רחב ונמוך) זה חשוב
2 כוסות אורז פרסי שטוף ומסונן
5 כוסות מים
בצל גדול מאוד
4 גזרים גדולים חתוכים לרצועות (לא דקות)
2 כפיות כורכום
2.1/2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
4-5 יחידות כרעיים/שוקיים עוף (אפשר יותר )
1/3 כוס שמן

אופן הכנה:
שמים בסיר רחב ועמוק שמן , מטגנים את הבצל הקצוץ גס עד להזהבה מוסיפים את העוף ומטגנים מכל הכיוונים עד להזהבה, מוסיפים גזרים,  מלח, 2 כפיות כורכום, 1/4 כפית פלפל שחור, מוסיפים 5 כוסות מים רותחים ומבשלים כ-20 דקות על אש בינונית , לאחר מכן מוסיפים, 2 כוסות אורז שטוף,
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים על אש נמוכה כ-1/2 שעה עד שהאורז מתרכך לכבות את האש, להמתין עוד 10 דקות לאכול חם בתאבון.

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן