היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

פרגיות במחבת

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print
פרגיות במחבת

פרגיות במחבת, בזכות הצלייה הקצרה במחבת הפרגיות נשארות טריות ועסיסיות גם אחרי חימום במיקרוגל, הטעמים מיוחדים, מנה קלה להכנה, את המתכון קיבלתי מקרן שאולי חברה שלי, שאופה ומבשלת מעולה, הביטוי גם אופה וגם יפה מתאים במיוחד לתאר אותה, 
עשיתי מעט שינויים במתכון לטעמם של בני הבית שאוהבים יותר מתקתקות.
הצלייה נעשית על מחבת כמעט ללא שמן, אז דאגתי לכם גם בעניין הקלוריות… הפעם אין אפשרות להחליף את הכוסברה בירק אחר, זה כל הטעם…  יש סרטון הכנה בסוף המתכון שנתחיל ?  

אולי תרצו עוד מתכוני פרגיות :

פרגיות במחבת

חומרים :
1 ק"ג סטייק פרגית או פרגית חתוכה לקוביות 
3/4 חבילה כוסברה עם הגבעולים שטופה 
3 שיני שום
1/4 פלפל אדום חריף (אפשר יותר או פחות לפי טעמכם)
מיץ מחצי לימון טרי
גרידת לימון (מחצי לימון)
1 כפית שטוחה מלח (או לפי הטעם ) 
1/4 כפית פלפל שחור
2 כפות שמן זית
4 כפות צ'ילי מתוק 

אופן הכנה :
נשטוף את הפרגית ונניח לסינון הנוזלים,

  • במג'ימיקס נשים 3/4 חבילה כוסברה (עם הגבעולים), 3 שיני שום, 1/4 פלפל אדום חריף , 4 כפות צ'ילי מתוק , מיץ מחצי לימון טרי, 2 כפות שמן זית, 1 כפית שטוחה מלח (או לפי הטעם) , 1/4 כפית פלפל שחור וגרידת לימון ,
  • נטחן עד לקבלת ממרח דליל , נטעם ונתקן תיבול לפי הטעם (לא להיבהל אם זה קצת חריף בזמן המנוחה החריפות נעלמת) ,  נשפוך על הפרגיות, נערבב היטב נניח במקרר מכוסה לשעתיים. שהטעמים יחדרו לפרגית.
  • נשפד את הפרגיות על שיפודי עץ קטנים, 3 או 4 חתיכות זה לא צריך להיות עמוס או צפוף על השיפוד.
  • נחמם היטב סיר טפלון שטוח (סוטאז') על אש גבוהה, נוסיף 1 כף שמן, נצלה את הפרגיות (לשים כמה שיותר בצפיפות), כ -2 דקות עד שהן מקבלות צבע יפה , הופכים לצד השני וצולים עוד 2 דקות לאחר מכן מנמיכים את האש לעוד 1 דקה,
  • בודקים שהפרגית מוכנה ומוציאים מהמחבת,  אני מברישה את הפרגיות עם מעט רוטב צ'ילי מתוק (לא חובה ) מגישים חם ומתענגים.

***שימו לב שאין הרבה שמן במחבת וזה יוצא מצויין… 

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

16 תגובות

  1. נראה נהדר קל וטעים. מאוד נהנית לקרא ולהכין את המתכונים שלך. תודה רבה על השיתוף והסירטונים

      1. היי,
        לדעתי כן אבל יהיה פחות עסיסי וטעים (כי חזה העוף יבש יחסית

  2. אחד הטעימים שהכנתי…. תודה!
    אבל במקום לשפד את הנתחים פשוט הקפצתי/בישלתי אותם על ווק עם כל המישרה – בליווי אורז לבן שספג את הרוטב, מצויין!!

  3. סיכל
    אני מאוד אוהבת פרגיות ובכלל שעושים במחבת בצורה מהירה
    אהבתי מאוד את המתכון. התיבול מדהים!!!!!!
    ובונוס נוסף זה כל כל קל להכנה ומהיר.
    תודה לל על עוד מתכון מנצח שמככב אצלי בבית.

    1. היי,
      זה עניין של טעם, ניסיתי עם פיטרוזיליה זה פחות מוצלח לטעמי,
      את מוזמנת לנסות בכמות קטנה עם הירק שטעים לך

  4. שלום רב,
    עושה חשק לנסות.
    1. מה אפשר במקום צ'ילי מתוק ? האם סחוג במקום זו אופציה?
    2. אין לי טפלון, האם מחבת נירוסטה תצלח למתכון זה?
    תודה

    1. היי,
      אפשר לוותר על רוטב הצ״ילי
      מחבת נירוסטה לא תעשה את העבודה כיוון שאין כמעט שמן בצלייה
      הפרגיות ידבקו למחבת

  5. שלום רב,
    זו הפעם השנייה שאני שואל אך לא מקבל תשובה ושאלתי אפילו לא התפרסמה.
    מנסה שוב
    האם אפשר במקום צ'ילי מתוק סחוג ירוק?
    מקווה לתשובה הפעם
    תודה

    1. היי,
      בפעם הבאה במידה ולא עניתי כאן אפשר לפנות אלי בהודעה פרטית באינסטגרם או בפייסבוק שם אני יותר זמינה
      לשאלתך אפשר לוותר על הרוטב צ׳ילי לא חייבים להוסיף כלום במקום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן