

קובה תפוח אדמה – קובה פתתה, קובה מהצד העירקי שלנו, קובה מתפוחי אדמה ללא קמח, ללא ביצים, נהדרת לפסח ולכל ימות השנה, טעימה בטירוף המלית רכה המילוי טעים ועסיסי, היא לא קשה להכנה כמו שחושבים, יש סרטון הכנה בסוף המתכון מוזמנים להיכנס.
חשוב!! לעבוד עם תפוחי אדמה טריים לא ישנים,
חייבים להמתין שתפוחי האדמה ייתקררו בטמפרטורת החדר, ככה העיסה שמתקבלת נוחה לעבודה ולא נדבקת לידיים.
צריך למעוך היטב את תפוחי האדמה, בלי טיפת נוזלים!!,
ולא להשאיר גושים גדולים של תפו"א.
חשוב להוציא עודפי שמן מהמלית ככה הקובות לא יפתחו בזמן הטיגון .
לטגן בשמן חם חצי עמוק (להקפיד על זה שרק מחצית מהקובה תיהיה בשמן בזמן הטיגון) ולא לגעת בקובות עד שצד אחד ממש משחים רק אז הופכים לצד השני, אחרת הן יכולות להפתח.
הקובות הכי טעימות ביום ההכנה, אבל אפשר להכין מראש לטגן ולהקפיא, להפשיר ולחמם בתנור לפני ההגשה.
קובה תפוח אדמה – קובה פתתה
חומרים 25 קובות בקוטר 7 ס"מ:
600 גרם בשר בקר טחון
2 בצלים גדולים קצוצים
חופן צימוקים (לא חובה אבל ממש טעים)
2 ק"ג תפוח אדמה (מהסוג הלבן נטו לאחר בישול וקילוף כ-1.6 ק"ג)
1 כפית בהרט
פלפל ומלח לפי הטעם
שמן לטיגון חצי עמוק (1/2 ליטר)
חופן צנוברים (לא חובה)
לציפוי :
1.1/2 כוסות קמח מצה
אופן הכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה עם מים עד לריכוך מלא, מניחים בצד לקירור(בטמפרטורת החדר),
כשתפוחי האדמה התקררו כמעט לגמרי מקלפים ומועכים היטב (כמו לפירה ללא טיפת מים ),
מוסיפים 1 כפית מלח, מערבבים טועמים (מוסיפים מלח במידת הצורך) ומניחים בצד עד קירור מוחלט,
אופן הכנה מילוי :
במחבת מטגנים את הבצלים עם 1/4 כוס שמן עד להזהבה, מוסיפים את הבשר, הבהרט, 1/2 כפית פלפל השחור, 1/2 כפית מלח או לפי הטעם ומטגנים עד שהנוזלים מתאדים מוסיפים צנוברים ומטגנים מעט,
טועמים ומתקנים תיבול, מוצאים מהבשר שמן מיותר( אפשר לסנן ), מניחים לקירור, לאחר הקירור מוסיפים חופן צימוקים ומערבבים קלות.
הרכבת הקובות:
אני אוהבת לעבוד עם כפפות משומנות במעט שמן,
בעזרת כף לקחת חופן ( קצת יותר גדול מכדור פינג פונג ) ממחית תפוח האדמה לשטח את המחית על כף היד,
לקחת כף גדושה ממלית הבשר ולהניח במרכז, לסגור את המחית מהצדדים וליצור כדור שטוח, להניח את כל הקובות על נייר אפייה עד לטיגון, ממש לפני לשים קמח מצה בצלחת עמוקה, לצפות את הקובות בקמח מצה במיוחד בצדדים ולטגן.
בסיר רחב (רצוי סוטאז' טפלון ) לחמם שמן לטיגון חצי עמוק, כשהשמן חם להכניס את הקובות ולשמור על רווחים מאחת לשנייה (זה חשוב) על מנת שלא ידבקו (לא להעמיס על המחבת).
נטגן את הקובות עד להשחמה מצד אחד, הופכים רק!! לאחר שהקובה שחומה וקיבלה צבע יפה, מטגנים את הצד השני של הקובה ומוצאים לצלחת עם נייר סופג, להגיש חמים ולהתענג על כל ביס, אם לא מגישים מיד אפשר לחמם בתנור לפני ההגשה .
