היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגיות שקדים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגיות שקדים

יש המון גרסאות לעוגייה המשגעת הזו, לפני עידן הקורונה אכלתי באיטליה בבית קפה חמים עוגיית שקדים, עם נגיעות של לימון, קריספית מבחוץ רכה ונימוחה מבפנים, כל ביס חגיגה,

האמת שהעוגייה הזכירה לי את מילוי השקדים של עוגיות המספאן המרוקאיות, וכמובן מרציפן, כאן יש גרסה שהכנתי בציפוי שקדים.

כל הווריאציות של העוגיות מורכבות משקדים סוכר וביצים, כמויות הסוכר והביצים משתנות ביחס לכמות השקדים, כל שינוי יוצר עוגייה אחרת.

גם מרקם השקדים משחק תפקיד, שקדים טחונים דק או עבה יניבו מרקם אחר לעוגייה, אצלנו אוהבים להרגיש את השקדים לכן לא טחנתי דק מידי, נתון לשיקולכם ולטעמכם,

אני מוסיפה ליקר אמרטו לחזק את טעם השקדים וגרידת לימון שנותנת טוויסט לעוגייה.

העוגיות ללא גלוטן, 3 מרכיבים וזה שלכם, אפשר להקפיא אותן לאחר האפייה ולהפשיר בטמפרטורת החדר לפי הצורך, המרקם לא משתנה והטעם נשאר נפלא ..

קלות להכנה ויפהיפיות להגשה אמרתי ?

עוגיות שקדים

כמות ל-38 יחידות כוס בנפח 200 מ"ל

500 גרם שקדים

4 חלבונים L (את החלמונים לשמור ולהכין קרם ברולה)
1.1/2 כוס סוכר (270 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
1 כף ליקר אמרטו
1 כף גרידת לימון
100 גרם אבקת סוכר

אופן הכנה:

  • לטחון את השקדים במעבד מזון עם 1 כוס סוכר עד לקבלת אבקת שקדים במרקם דק אך לא אבקתי,
  • להעביר לקערה, להוסיף 1 כפית אבקת אפייה, עוד 1/2 כוס סוכר, 1 כף גרידת לימון , לערבב עם כף,
  • להוסיף 4 חלבונים מביצה גודל L (את החלמונים לשמור ולהכין קרם ברולה )
  • לערבב עד לקבלת תערובת אחידה אפשר לערבב ידנית, להכניס לקירור לחצי שעה, מכוסה בניילון.
  • לחמם תנור ל180 מעלות.
  • בצלחת שטוחה ועמוקה לשים אבקת סוכר,
  • לאחר הקירור ליצור כדורים בגודל גולה גדולה, (אני מעדיפה להכין את כל הכדורים ורק בסוף לגלגל באבקת סוכר, כך האבקה לא נספגת לתוך העוגייה).
  • לאחר שגלגלנו את הכדורים מצפים אותם באבקת סוכר
  • מניחים כל כדור בצלחת עם אבקת הסוכר ומצפים מכל הכיוונים,
  • מעבירים לתבנית התנור מרופדת בנייר אפייה, לשמור על מרחק של 2 ס"מ מעוגיה לעוגיה,
  • אני אוהבת את העוגיות מעניינות אז יצרתי צורה קצת אחרת כמו פירמידה קטנה,
    צובטים את הכדור כלפי מעלה עם 2 האצבעות בצד אחד וצובטים מהצד השני (ראה סרטון)
  • נוצרה לנו עוגיית שמזכירה פרמידה.
  • אופים בתנור חם 10 דקות רק עד שהקצוות מזהיבות ולהוציא,
  • לתת לעוגייה להתקרר (כשהיא חמה היא קצת רכה)
  • ככל שתאפו יותר זמן את העוגיות הן יתקשו יותר.

טועמים ומתענגים את הפלא הזה.

לעוגיות שקדים נוספות:

עוגיות שקדים מיוחדות
עוגיות שקדים מרובעות

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

5 תגובות

  1. תשמעי מתוקה.ראיתי הרבה מבשלות טובות.וקבוצטת של מאות מבשלות.אבל את מעל כולן.אשמח להצטרף לקבוצה.אבל לא יודעת להשתמש.הפלאפון שלי.0526521301 מלי.אשמח אם תשלחי לי לאוסטאפ את המתכונים שלך.

    1. היי מקסימהה תודה רבה רבה הסמקתי את נכנסת לקבוצה בפייסבוק ומצטרפת, את יכולה להרשם גם לאתר ולקבל עדכונים למתכונים חדשים ❤

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן